AcasăOldCea mai simpla si mai buna reteta de cozonac cu nuca si...

Cea mai simpla si mai buna reteta de cozonac cu nuca si cacao

Reteta simpla si delicioasa pentru cozonac. Mai sunt doar cateva zile pana la Paste, iar gospodinele se gandesc de pe acum ce vor pregati special masa de Sarbatori. Va propunem in cele ce urmeaza o reteta pentru un cozonac cu nuca si cacao, delicios si pufos ca la bunica acasa.

Ingrediente: Aveti nevoie de 1 kg faina, 250g unt, 4 oua, 250 g zahar, 1/2 litru lapte, 30 g drojdie, lamaie rasa, esenta de rom, zahar vanilat, cacao. Pentru umplutura aveti nevoie de 2 linguri de zahar, o lingurita de cacao, 100 g nuca si doua albusuri.

Odata adunate ingredientele, faina se toarna intr-un castron impreuna cu cele patru galbenusuri. Laptele se pune la incalzit intr-o craticioara, in care se dizolva zaharul, drojdia si untul. Amestecul se lasa apoi la racit cateva  minute, dupa care se toarna in castron. Se adauga putina sare, zaharul vanilat si lamaia rasa si esenta de rom si se framanta bine, cateva minute, pana coca se desprinde usor de pe degete.

Apoi castronul se acopera cu o carpa curata si se lasa aluatul la dospit. Cand observati ca a crescut, coca se scoate din castron si se imparte in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa curata, pe care se toarna putina faina. Se toarna umplutura din nuca si cacao, iar apoi aluatul se rasuceste si se toana in forma unsa inainte cu putin ulei. Pentru aspect, cozonacul se unge cu o perie inmuiata in albus.

author avatar
National
10.184 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger