AcasăOldCine scapa de otravurile din alimente? Cine poate!

Cine scapa de otravurile din alimente? Cine poate!

Filmul documentar-artistic “Toxic”, realizat de regizorul Andrei Sota dupa best-seller-ul “Si noi ce mai mancam”, al profesorului Gheorghe Mencinicopschi, avertizeaza: ori mancam sanatos, ori pierim!

rofesorul Gheorghe Mencinicopschi sustine ca oamenii se imbolnavesc din cauza alimentatiei nesanatoase

Pelicula  releva un aspect pe cat de stupefinat, pe atat de alarmant: specia umana se poate autodistruge din cauza alimentelor consumate in prezent,  deoarece organismul nostru nu le poate procesa. Hrana inseamna informatie, iar creierul nostru, ajuns  la stadiu actual de dezvoltare in urma cu 35.000-40.000 de ani, nu este “setat”  sa “citeasca” actualele alimente. Este vorba, in principal, de legume, fructe si cereale pline de chimicale si/sau modificate genetic, dar si de proteine provenite de la animale  care, in urma selectiei repetate, nu mai au nimic comun cu cele existente pana la mijlocul secolului trecut.  Drept urmare, creierul nostru nu  le poate “citi” si le identifica drept virusi, declansand boli. Iata urmarile alimentatiei actuale:

– Anual, in lume, 17,3 milioane de oameni isi pierd viata din cauza bolilor cardiovasculare

– Peste 500 de milioane de persoane sufera de obezitate

– Peste 346 de milioane de locuitori ai planetei au diabet iar cifra este in crestere

– Scaderea dramatica a  imunitatii  si cresterea alarmanta a imbolnavirilor de cancer, pe fondul consumului  de alimente procesate excesiv sau provenite din organisme modificate genetic ori cereale, fructe si  legume ingrasate chimic

Realizatorii filmului “Toxic” sustin ca din capcana ucigasa a alimentatiei actuale scapa cine poate, adica cei care constientizeaza acest pericol si se hranesc mai degraba doar cu  alimente bio sau eco, fara chimicale si din soiuri sau rase pure, nemodificate  genetic.

author avatar
Arpad Dobre
323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger