Un sortiment de bere cu „aroma ” de testicule afumate de balena cu inotatoare (Balaenoptera physalus) a fost produs de o mica berarie din Islanda.
In 2013, Islanda a reluat pescuitul de balene cu inotatoare, dupa o suspendare de doi ani. Cea mai mare parte din carnea de balena este exportata in Japonia. Cu aceasta ocazie s-a reluat si un fel de “pomana porcului”, dar cu carne de balena. Si aici, noua bere a fost bine primita. Brandul, denumit Stedji,a starnit critici dure din partea organizatiilor ecologiste, dupa ce a produs si un tip de bere ce continea alte organe de balena, inclusiv oase si intestine. Grupul ecologist Whale and Dolphin Conservation a declarat cu acea ocazie ca folosirea carnii de balena in procesul de fabricare a berii este „imoral si revoltator”. Acel sortiment de bere a fost temporar interzis de autoritatile islandeze din domeniul sanatatii publice, dar a putut fi comercializat ulterior in magazinele care vand bauturi alcoolice.