Potrivit unui studiu recent, realizat de European Journal of Nutrition, consumul de cafea ar putea reduce riscul producerii diabetului zaharat. Potrivit cercetarilor, consumul de cafea scade cu 54% riscul dezvoltarii acestei afectiuni caracterizate prin valori crescute ale concentratiei glucozei in sange (hiperglicemie) si dezechilibrarea metabolismului. Desi a existat o serie de studii publicate in ultimii ani, care au evidentiat beneficiile potentiale ale consumului in cantitati moderate de cafea, niciodata o cercetare pe termen lung nu a confirmat eficienta cofeinei in reducerea riscului aparitiei diabetului de tip 2. De ce se intampla asta? Potrivit autorilor studiului, consumul mai mare de cafea a evidentiat niveluri serice reduse de amiloid si, implicit, inregistrarea unui potential redus pentru dezvoltarea bolii.
AcasăVesti pentru dependenti: consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului tip 2...
Autor: Mihai Koblenko
Vesti pentru dependenti: consumul de cafea reduce riscul aparitiei diabetului tip 2
Ultimele știri
Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO
Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
ȘOCANT! Statul român îi plătește pensie de invaliditate unui criminal în serie! A ucis 11 oameni, dar judecătorii îl vor în libertate!
Amănunte șocante ies la iveală în cazul unui bărbat ajuns să fie cunoscut drept „Călăul de boschetari”, fiind acuzat că a ucis nu mai...