AcasăRecomandariMuratura de Monaco

Muratura de Monaco

E usor sa scoti muierile din Moldova dar e greu sa scoti Moldova din ele, spune Mihaela Radulescu. Satula sa duca dorul muraturilor de acasa, diva s-a apucat sa le faca la Monaco.

La Monaco, muraturile se numesc ”patchwork de culori si arome”

Se spune ca, oriunde s-ar afla si oricat de bine ar trai, romanasului tot i se face dor de casa si de mamaliga copilariei. Asa si cu diva Mihaela Radulescu. De ani de zile locuieste cot la cot cu milionarii din Monaco, dar dorul de retetele autohtone o mistuie. In cazul acesta, dupa cum spune chiar ea pe blogul personal, este vorba de dorul dupa ”muraturile de acasa”.  ”M-am saturat sa tot poftesc la muraturile de acasa si sa dau iama in ele la fiecare vizita in Romania, asa ca am decis sa fac muraturi…la Monaco”, scrie Mihaela. Zis si facut. Vedeta a plecat la cumparaturi, dar,  se vede treaba ca prin Monaco se gasesc greu borcanele ”de zece kile”  cu care romanasii isi garnisesc camarile. Si nici  patlagele si pepeni mici, cu care Mihaela si-ar fi dorit o ”relatie zilnica. ”Am gasit greu borcane mari si n-am reperat patlageaua aia verde sau rosie care umplea borcanele din copilaria mea si nici pepenii mici, cu care as fi avut o relatie zilnica, de placere si consum excesiv”.

Romanii au talent: Mango la murat

Mihaela a decis sa-si puna amprenta personala pe soarta muraturilor, adunand laolalta mango, rosii, prune, pepene, morcovi si struguri. ”Asa ca, luand lectii de la maestrele din familie, am decis sa improvizez si sa imprietenesc, in acelasi borcan, rosia cu pruna, usturoiul cu mango, felia de pepene rosu cu morcovul, merele cu mararul uscat, sarea cu portocala, un amarat de ardei aprig cu un ciorchine de strugure si, dupa acest patchwork de culori si arome, am asteptat cuminte sa-si faca o relatie trainica si iute”. A avut succes: ”Doamne, mango-ul murat a devenit campion absolut la aroma si gust, iar ce-a urmat, a fost un spectacol culinar cu care am luat mintile familiei si prietenilor care au devorat Monaco-muraturile cosmopolite , langa o placinta cuvioasa cu carne”. ”Cum spuneam, e usor sa scoti muierile din Moldova, dar e al naibii de greu sa scoti Moldova din ele !”, a concluzionat MIhaela

 

author avatar
Tudor Borcea
733 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger