AcasăSPORT”Cricket pentru viitor” are… viitor!

”Cricket pentru viitor” are… viitor!

Federatia Romana de Cricket a inregisrat primul succes la public prin derularea proiectului “Cricket pentru viitor” in patru scoli din patru orase din tara: Scoala gimnaziala nr. 25 din Timisoara,  Transilvanya College din Cluj-Napoca, British School of Bucharest din Voluntari si Scoala gimnaziala nr. 49 din Bucuresti.

Organizatorii au angrenat in proiect peste 150 de copii din fiecare scoala, carora le-a fost prezentat jocul de cricket prin demonstratii oferite de jucatori profesionisti si printr-un film de introducere in povestea acestui joc deosebit de antrenant.

Cei peste 600 de copii participanti la proiect au fost indrumati de peste 60 de voluntari, profesori de sport, membri ai Federatiei de cricket si arbitrii.

Pe parcursul actiunilor, copiii au deprins jocul de kwik cricket, adica o varianta simplificata, practicata cu materiale de plastic, pentru mai multa siguranta.

Totodata, au fost selectati cei mai talentati copii care au alcatuit o echipa a scolii din care proveneau in vederea desfasurarii celei de-a doua faze a proiectului.

Toti cei peste 600 de copii au primit tricouri personalizate, caiete de exercitii cu coperte personalizate, diplome, legitimatii provizorii de jucatori de cricket precum si pachete cu dulciuri.

In faza finala, desfasurata la Bucuresti, la Complexul Sportiv Lia Manoliu, s-au intrecut echipele celor patru scoli, clasamentul final fiind: 1. Scoala nr. 49 din Bucuresti, 2. British School of Bucharest din Voluntari, 3. Scoala nr. 25 din Timisoara, 4. Transylvania College din Cluj-Napoca.

Premiantii au plecat acasa cu echipamente si materiale  specifice jocului de kwik cricket si multe alte premii, constand in tricouri de campion, rucsacuri, sepci de cricket, diplome, cupe si medalii.

Secretarul general al Federatiei Romane de Cricket, domnul Sorin Matei a indemnat pe toti finalistii sa nu abandoneze jocul invatat si, asa cum au vazut in filmuletul de prezentare, sa nu se sfiasca sa aduca mingile si batele de cricket in curtile scolilor, in salile de sport, unde sa ii invete si pe alti copii tainele jocului.

Domnul Gabriel Marin, presedintele federatiei, a tinut sa aprecize, la festivitatea de premiere, sprijinul acordat de Ministerul Tineretului si Sportului care, prin Programul Pierre de Coubertin, a finantat proiectul “Cricket pentru viitor”, ceea ce inseamna ca, intr-adevar, in tara in care parintii de azi jucau turca in copilarie, cricketul chiar poate avea un viitor, mai ales daca programul va continua si in anii care urmeaza, sporind popularitatea acestui joc si in tara noastra.

author avatar
eNational
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger