AcasăSPORT„Stejarii”, pusi la pamant de galezul Howells

„Stejarii”, pusi la pamant de galezul Howells

Rugbistii romani au fost aproape de o noua revenire spectaculoasa la C.M.

Esec in ultimul meci al „Stejarilor” la Cupa Mondiala de rugby, din Anglia. Baietii antrenati de Lynn Howells au pierdut, scor 22-32, intalnirea cu Italia, ratand sansa unei calificari directe la editia de peste patru ani a turneului final.

Rugbistii romani au fost aproape de o noua revenire spectaculoasa la C.M.

Rugbistii romani au facut o prima repriza slaba si au salvat impresia cu un forcing de final, in care au reusit trei eseuri. Cu toate acestea, jocul „Stejarilor” l-a nemultumit pe selectionerul Lynn Howells. Galezul si-a criticat elevii pentru prima data la acest turneu, declarandu-se dezamagit de prestatia lor: „E foarte greu de spus care este concluzia mea despre aceasta Cupa Mondiala, pentru ca acum sunt foarte dezamagit de cum am terminat. Cred ca am fi meritat mai mult decat am facut. Ma bucur ca a existat acea victorie in fata Canadei si ca am demonstrat tuturor ca putem sa jucam, sa facem fata echipelor din primul esalon valoric. Ceea ce ma dezamageste este ca am avut sansa sa castigam in fata Italia, o formatie din primul esalon valoric, si nu am facut asta”. Totusi, ultimele minute ale intalnirii ii dau sperante lui Howells pentru urmatoarele meciuri ale Romaniei: „Probabil ca am fi castigat daca mai erau 10 minute din meci. Pentru mine este vorba de a controla jocul, de a domina toate zonele, pe cand noi, in zonele de contact nu am reusit sa facem acest lucru si asta ne-a costat”.
Altfel, partida dintre Noua Zeelanda si Franta este capul de afis al sferturilor de finala si in acelasi timp o reeditare a finalei editiei trecute. Intalnirea va avea loc sambata, la Cardiff, in aceeasi zi urmand sa aiba loc si meciul dintre Africa de Sud si Tara Galilor. Duminica sunt programate celelalte doua „sferturi”: Irlanda – Argentina si Australia – Scotia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
182 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger