AcasăSPORT1,2 milioane de euro pentru FC Voluntari

1,2 milioane de euro pentru FC Voluntari

Gino Iorgulescu se asteapta ca partidele echipei FC Voluntari sa creasca audienta Ligii 1

Presedintele LPF, Gino Iorgulescu, apreciaza ca nou-promovatele in Liga 1, FC Voluntari si ACS Poli Timisoara, vor primi aproximativ 1,2 milioane de euro fiecare din drepturile de televizare.

Gino Iorgulescu se asteapta ca partidele echipei FC Voluntari sa creasca audienta Ligii 1

Astfel, Iorgulescu a calculat ca bugetul unei astfel de echipe va fi acoperit in proportie de 70% prin suma provenita din drepturile TV, in timp ce la cluburile importante procentul va fi de 50%. Potrivit grilei TV pentru sezonul 2015/ 2016, la impartirea banilor se va pastra algoritmul de anul trecut: 30% din suma provenita din televizari va fi impartita in mod egal, iar 70% in functie de locul ocupat in clasament in anii trecuti. Transa a doua din veniturile tv va fi impartita cluburilor in mod egal, 50% pentru cele sase echipe participante in play-off si 50% pentru cele opt echipe din play-out. Gino Iorgulescu le-a promis patronilor cluburilor din Liga 1 ca banii vor fi virati incepand de marti (n.n. – astazi), iar transa a doua va fi data in ianuarie luna (600.000 euro pentru fiecare club); in fine, diferenta de bani ramasa va fi data dupa incheierea sezonului regulat, in luna februarie.
„Vad lupta pentru titlu mai stransa, tinand cont de faptul ca echipele vor intra in play-off doar cu jumatate din punctele realizate in sezonul regulat”, afirma Gino Iorgulescu, presedintele LPF asteptandu-se la un campionat cu audiente mai mari fata de editiile anterioare.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger