AcasăSPORT8,5 miliarde de euro pentru Sfanta Treime a fotbalului

8,5 miliarde de euro pentru Sfanta Treime a fotbalului

O recenta analiza a firmei KPMG arata ca fotbalul este mai mult decat un sport si are o valoare care cu greu poate fi masurata.

Sa luam exemplul clubului Real Madrid. Cel mai valoros din lume, evaluat la 2,9 miliarde de euro. La acelasi nivel se situeaza si Manchester United, deci avem 5,8 miliarde, iar daca punem in calcul si Barcelona (2,7 miliarde), ajungem la 8,5 miliarde de euro! Cam cat ii trebuie Romaniei ca sa rezolve chestiunea autostrazilor, desi credem ca ar mai ramane bani si pentru cateva spitale.

Per ansamblu, aceste trei grupari sunt echivalente cu o treime din valoarea totala a primelor 32 de cluburi din lume (26,3 miliarde de euro)! Doar Bayern Munchen ce se poate apropia de ele, nemtii valorand 2,1 miliarde de euro.

Se remarca faptul ca Premier League ramane cel mai bogat campionat din lume, iar incepand cu sezonul urmator va beneficia de o crestere considerabila a drepturilor tv (6,7 miliarde de euro pe trei ani), ca urmare a unui contract-record semnat la inceputul lui 2015. Dupa Anglia urmeaza Spania, cu a sa La Liga, care domina de ani buni fazele superioare ale cupelor europene.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
54 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger