AcasăSPORTA fi sau a nu fi gazdele Euro 2020

A fi sau a nu fi gazdele Euro 2020

Arena Nationala poate gazdui patru meciuri la Euro 2020

Echipa Romaniei ar putea disputa doua partide pe Arena Nationala la Campionatul European din 2020, in cazul in care se va califica si daca orasul Bucuresti va fi ales printre cele 13 gazde ale turneului final.

Arena Nationala poate gazdui patru meciuri la Euro 2020

Forul de la Nyon anunta vineri numele oraselor alese pentru organizarea C.E. din 2020. Un eventual succes al candidaturii Romaniei ar garanta disputarea a patru jocuri de la turneul final pe Arena Nationala: trei din faza grupelor, plus un meci din „optima”. Totodata, daca echipa nationala va reusi calificarea la turneul final, doua dintre partidele tricolorilor din faza grupelor s-ar disputa la Bucuresti.
De remarcat ca niciuna din cele 13 tari alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la competitia de peste sase ani! Toate reprezentativele din Europa vor fi impartite in zece grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor doua pozitii. Alte patru selectionate vor obtine biletele pentru Campionatul European prin intermediul Ligii Natiunilor, noua competitie UEFA care va debuta in toamna anului 2018. In Liga Natiunilor, toate reprezentativele din Europa vor fi impartite in patru divizii de cate 12-14 echipe pe baza coeficientului UEFA. La randul lor, reprezentativele dintr-o divizie vor fi impartite in alte grupe, de trei sau patru echipe, care vor juca intre ele, tur-retur, in perioada septembrie-decembrie 2018.
Castigatoarele grupelor fie se vor califica la turneul „Final 4” (in cazul primei divizii), fie vor obtine promovarea in urmatoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupele primelor trei divizii, vor retrograda in esalonul inferior. Cele mai bune patru echipe din fiecare divizie, care nu vor fi calificate la Euro-2020 prin intermediul preliminariilor, vor juca un play-off. Astfel, fiecare divizie ar urma sa aiba cate o reprezentanta la turneul final alaturi de celelalte 20 de selectionate calificate direct.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger