AcasăSPORTAnglia si Spania apeleaza la 915 Fair Play

Anglia si Spania apeleaza la 915 Fair Play

Arbitrii de la C.M. au avut un mare ajutor in „spray-ul minune”

Folosit in premiera la Campionatul Mondial din Brazilia, spray-ul cu spuma alba va fi utilizat si in cele mai importante ligi de fotbal europene. Ca de obicei, romanii le rad in nas „desteptilor” din Vest.

Arbitrii de la C.M. au avut un mare ajutor in „spray-ul minune”

Spray-ul cu spuma alba este biodegradabil si dispare in cateva zeci de secunde. La turneul final brazilian, „centralii” l-au folosit cu succes la loviturile libere, pentru pastrarea distantei zidului de jucatori fata de locul executiei. Impresionati de utilitatea sa, conducatorii celor mai importante federatii europene au decis sa apeleze la 915 Fair Play si pentru competitiile interne. Primii au anuntat asta oficialii din Premier League, puternicul campionat englez, fiind urmati de cei din Italia si Belgia. Joi, sefii Primerei Division (Spania) au facut anuntul ca spray-ul cu spuma alba va fi folosit inclusiv in „El Clasico” (Real – Barcelona). Nu in ultimul rand, UEFA va utiliza 915 Fair Play la jocurile din Liga Campionilor, incepand din faza grupelor a actualei editii.
Punctul de vedere al specialistilor romani l-a oferit arbitrul Cristi Balaj: „Pentru respectarea distantei la care sta zidul, un arbitru care stie sa se impuna nu are nevoie de spray! In momentul in care pui un gard in fata jucatorilor, gardul are autoritate, nu mai are arbitrul! Ca sa facem diferenta intre arbitrii cu personalitate, care sunt respectati, si ceilalti, aceasta distanta ajuta foarte mult! Daca avem spray-ul, suntem egali toti si nu mai putem vorbi despre autoritate”. Comentariile sunt de prisos!

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
385 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger