AcasăRecomandariAtac la adresa generalului Iordanescu: se ascunde dupa fusta lui Burleanu

Atac la adresa generalului Iordanescu: se ascunde dupa fusta lui Burleanu

Fara reactie la scrisoarea deschisa pe care i-a adresat-o Gheorghe Hagi, selectionerul Anghel Iordanescu da de inteles ca se teme sa-i ia apararea fostului sau elev de la Steaua si echipa nationala.

Burleanu si Iordanescu, noii stapani ai fotbalului romanesc

Zoltan Kovacs si-a batut joc de liderii generatiei U-17, dar seful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Anghel Iordanescu, dovedeste lipsa de curaj si ramane fara reactie in fata jignirilor pe care directorul loturilor de juniori le-a adus lui Ianis Hagi si Florinel Coman. Implicat direct in poveste atat prin prezenta fiului, cat si a celorlalti copii legitimati la academia sa de fotbal, Gica Hagi n-a stat deoparte si a luat atitudine printr-o scrisoare trimisa fostului sau antrenor de la echipa nationala. Chiar daca a fost rugat sa raspunda la cateva intrebari care-l vizau direct pe tot mai controversatul Kovacs, generalul Iordanescu s-a purtat ca un soldat scos dimineata la raport, in fata plutonului; s-a ascuns dupa pulpana presedintelui Razvan Burleanu si l-a lasat pe omul numarul 1 din FRF sa comenteze pe marginea nemultumirilor lui Hagi.
Pentru Florin Raducioiu, fotbalul romanesc parca a luat-o razna, mai ales dupa modul in care a reactionat Iordanescu. „Vinovat” si el de succesele inregistrate de Generatia de Aur, marele atacant al echipei nationale din anii ’90 afirma ca nu intelege cum selectionerul poate sta impasibil la „strigatul” fostului sau „copil de suflet”: „Hagi ii cere explicatii lui Iordanescu, iar el nu ii raspunde.

Raducioiu a calificat juniorii la Turneul de Elita si apoi a fost demis de FRF

Daca Burleanu a spus ca dezaproba reactia lui Hagi, inseamna ca il scuteste pe Iordanescu de un raspuns. S-a schimbat lumea, s-a schimbat si Iordanescu… Pe mine ma mira ca Hagi a facut o scrisoare la adresa domnului Iordanescu, iar el nu a raspuns. Domnilor, am innebunit cu totii!”.

L-a pus pe Ianis sa-i care costumul

Comportamentul celui care ar trebui sa fie un exemplu pentru juniorii romani nu doar ca lasa de dorit, dar scoate la iveala si frustrarile ascunse ale individului in cauza. Ieri, intr-o conferinta de presa, Gica Hagi a povestit o noua umilinta la care a fost supus fiul sau Ianis de catre personajul Zoltan Kovacs: „Dupa turneul din Andorra, in aeroport, Ianis a fost chemat de Florin Raducioiu, pentru ca domnul Kovacs a chemat la el capitanul de echipa si i-a zis foarte simplu – «asta e costumul, mi-l cari pana in Romania!». Daca voi credeti ca exista mai mare umilinta… Eu nu mi-am educat copilul nici macar mie sa-mi care costumul sau servieta. N-am stiut de acest lucru cand am scris scrisoarea. L-am intrebat cum a fost posibil asa ceva, cum a acceptat. Mi-a raspuns: «pai, daca m-a rugat Mister!». Va dati seama la ce umilinta a ajuns?!”.

„Kovacs sa invete limba romana!”

Fost antrenor al juniorilor sub 17 ani (generatia lui Ianis Hagi) si omul care a calificat nationala la Turneul de Elita (antecamara C.E. din aceasta vara), Raducioiu se declara socat de ce s-a intamplat la competitia din Anglia, dar si inainte, pe durata stagiilor de pregatire. „Eu am antrenat nationala U-17 timp de doi ani si tot timpul acolo s-a vorbit intr-o maniera foarte simpla, coerenta si sincera. De ce? Pentru ca e foarte important sa fim sinceri cu acesti copii, care sunt cruzi si au multe de invatat (…) Cred ca Zoltan Kovacs ar fi trebuit ca el sa invete limba romana, sa comunice in limba din tara care il plateste. Sa nu credeti ca Raducioiu da cu parul si doar critica, dar nu pot sa stau mut in fata ipocriziei”. La turneul din Anglia, reprezentativa Romaniei a pierdut toate cele trei jocuri disputate.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
426 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger