AcasăSPORTAu „subordonat” tiki-taka

Au „subordonat” tiki-taka

Fotbalistii lui „Cholo” Simeone nu fac arta pe teren, par mai degraba niste agricultori care ara gazonul de-a lungul si de-a latul, numai ca, uneori, si muncitorii au parte de momentele lor de glorie.

Ultimul astfel de moment s-a consumat in aceasta editie a Ligii Campionilor. Atletico Madrid joaca finala dupa ce a trecut in „sferturi” de FC Barcelona, iar in semifinale de Bayern Munchen! Cine s-a indoit ca Simeone nu poate „subordona” tiki-taka a primit raspunsul marti seara, in returul din Germania. S-a plecat de la 1-0 pentru spanioli, a fost 2-1 pentru nemti la final, 2-2 rezultat la general, iar „Cholo” il trimita la scoala si pe Pep Guardiola, la fel cum a facut acum o luna si cu Luis Enrique.

Simeone: „Ma indragostisem de jocul lui Bayern”

La conferinta de presa, argentinianul care a transformat-o pe Atletico intr-o sperietoare a granzilor Europei s-a declarat pur si simplu amorezat de fotbalul pe care l-a aratat Bayern in prima repriza: „Am avut in fata cel mai tare adversar pe care il puteam avea. Cei de la Bayern au avut mingea, au castigat duelurile directe. A fost incredibil si minunat sa vad o echipa cu o asemenea continuitate si intensitate in joc. Ma indragostisem de jocul lor din prima repriza! Repriza a doua a fost diferita, o data cu intrarea lui Carrasco. Atletico a inceput sa castige dueluri, a avut tranzitie intre atac si aparare, apoi a venit golul lui Griezman. Jucam finala dupa ce am eliminat doua dintre cele trei mari cluburi ale lumii si asta ma face foarte fericit!”.

Guardiola, invins de spaniolii sai in trei semifinale consecutive

Pentru Pep Guardiola, a fost a treia semifinala consecutiva de Liga pe care o pierde. Si de fiecare data in fata unei echipe din Spania (Real, Barcelona si Atletico)!
Vreau sa o felicit pe Atletico, o echipa buna, merita sa fie in finala. Sper ca viitorul antrenor al lui Bayern, Carlo Ancelotti, sa faca mai multe decat am facut eu si sa castige Liga Campionilor. Eu sunt bucuros, in ciuda dezamagirii jucatorilor mei. Nu am inscris la Madrid, dar acasa, la Munchen, trebuia sa dam cel putin 5 goluri. Am facut totul asa cum trebuia, am dat totul, dar nu a fost sa fie. Am fost fericit la Bayern, mi-am dat viata pentru acest club, dar nu am reusit sa duc echipa in finala si sa o castig. Acesta este marele meu regret”, a reactionat Guardiola.

Manchester United da 80 de milioane pe Griezman

Antoine Griezman a fost eroul lui Atletico in returul de pe „Allianz Arena”. Ieri, a doua zi dupa meci, presa engleza a scris ca gruparea Manchester United este dispusa sa achite clauza de reziliere a contractului lui Griezman, cifrata la 80 de milioane de euro!
Internationalul francez a marcat noua goluri pentru Atletico in ultimele doua sezoane din Liga Campionilor. Numai anul acesta are 21 de reusite in Primera Division, fiind golgheterul la zi al formatiei antrenate de Simeone.

author avatar
National
71 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger