AcasăSPORTBaietii lui Covaliu, „bronz” la C.M. de sabie

Baietii lui Covaliu, „bronz” la C.M. de sabie

Echipa Romaniei este una dintre favoritele J.O.

Echipa masculina de sabie a Romaniei a cucerit medaliile de bronz la Campionatele Mondiale de scrima pe echipe, desfasurate la Rio de Janeiro, orasul care va gazdui, la vara, J.O.

Echipa Romaniei este una dintre favoritele J.O.

In finala mica, Romania a trecut de Iran cu scorul de 45-35. Echipa antrenata de Mihai Covaliu, in componenta Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu (Ciprian Galatanu a fost rezerva), a dominat ostilitatile si s-a impus fara emotii. Tricolorii au avut un inceput ezitant, Teodosiu pierzand primul schimb cu Mojtaba Adebini (1-5). O prestatie excelenta a lui Dolniceanu (9-1 cu Farzad Baher Aresbaran) a facut ca Romania sa preia conducerea, cu 10-6. Alin Badea a consolidat avantajul echipei noastre (5-4 cu Ali Pakdaman), iar Teodosiu a marit ecartul la 20-11 dupa disputa cu Baher Aresbaran. Badea a castigat si el releul cu Abedini, iar scorul a devenit 25-13, Dolniceanu impunandu-se la limita in fata lui Pakdaman (30-17). Badea si Teodosiu au cedat in confruntarile cu Baher Aresbaran, respectiv Pakdaman, iar scorul a devenit 40-32, inaintea ultimului schimb, castigat de Dolniceanu in fata lui Abedini, scorul final fiin de 45-35.
In „optimile” C.M. de sabie, Romania a trecut de China (45-36), iar in sferturi a invins Italia, campioana mondiala en titre, cu 45-43. „Tricolorii” au cedat doar in semifinale, 24-45 cu Rusia, care a si castigat turneul de la Rio.

author avatar
National
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger