AcasăRecomandariBani de la multinationale pentru fotbal!

Bani de la multinationale pentru fotbal!

Primul ministru Victor Ponta este dispus sa analizeze propunerile oamenilor de fotbal pentru salvarea sportului-rege din Romania, implicarea statului in fenomen fiind imperios necesara.

Hagi spera ca premierul Ponta va tine cont de propunerile sale

L-au instalat pe Gino Iorgulescu presedinte la LPF, in locul lui Dumitru Dragomir, iar acum asteapta de la „comenduire” rasplata promisa. Cel putin aceasta pare a fi atitudinea adoptata de patronii din Liga 1, care isi vad cluburile amenintate de falimentul financiar. Prima si cea mai importanta doleanta se refera la modificarea Legii sponsorizarii, in asa fel incat finantatorii sa beneficieze de anumite facilitati pentru investitiile facute in sport. „Impozitul pe salariile jucatorilor este aproape dublu cat valoarea contractelor. Asa ceva n-am pomenit, unde ne credem, in Franta? In jur de 30%, ar fi un impozit decent”, s-au plans mai multi conducatori la intalnirea pe care-au avut-o cu Victor Ponta saptamana trecuta, inaintea alegerilor de la Liga.

Salvarea fotbalului romanesc ar putea veni, insa, din cu totul alta parte. Gheorghe Hagi a avut o initiativa menita a redresa bugetele tuturor cluburilor sportive din tara: l-a rugamintea sa, seful Guvernului a promis ca va analiza posibilitatea ca multinationalele sa doneze intr-un fond destinat sportului intre 3 si 5% din profitul anual! Ulterior, acesti bani ar urma sa fie redirectionati si catre gruparile prim-divizionare. „Avem nevoie de o alta legislatie, una mai buna decat cea actuala, asta e clar! In momentul de fata, nu merita sa bagi bani in fotbal, in sport, vorbind la general. Totusi, sper ca acest lucru sa se schimbe cat de curand posibil”, a declarat premierul Romaniei la „DolceSport”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger