AcasăSPORTBenny Adegbuyi, aproape de titlul mondial Glory

Benny Adegbuyi, aproape de titlul mondial Glory

sursa foto: Facebook

Benny Adegbuyi, marea speranta a romanilor in sporturile de contact, are mari sanse sa se bata pentru titlul mondial Glory la categoria grea.

sursa foto: Facebook

Sportivul nascut si crescut la Cluj se va bate intr-un meci eliminatoriu pe 7 noiembrie, la Oklahoma (SUA). Adversarul sau va fi nimeni altul decat egipteanul Hesdy Gerges.

Confruntarea este vazuta de americani drept un adevarat razboi al colosilor, in conditiile in care Benny are 1,98 metri inaltime si 120 de kilograme, iar egipteanul are doi metri inaltime si 108 kilograme.

Adegbuyi este dezavantajat la capitolul experienta. Romanul are 21 de victorii si doua infrangeri, fiind neinvins din decembrie 2012, cand a pierdut, prin knock-out in prima repriza, cu ucraineanul Pavel Zhuravlev.

Hesdy Gerges are 45 de victorii si 13 infrangeri. Este neinvins din octombrie anul trecut, cand a pierdut, prin knock-out in repriza a treia, meciul cu Errol Zimmerman. De altfel, va fi al treilea meci sustinut de Gerges impotriva unui luptator roman, egipteanul avand la activ o victorie si o infrangere cu Daniel Ghita.

Invingatorul dintre Benny Adegbuyi si Hesdy Gerges se va bate cu olandezul Rico Verhoeven, actualul detinator al centurii de campion mondial Glory la categoria grea. Verhoeven a devenit campion in iunie, in California, dupa ce l-a invins, la decizie, pe Daniel Ghita.

Meciul dintre Benny Adegbuyi si Hesdy Gerges este considerat co-main-event-ul galei Glory 18, alaturi de meciul dintre Davit Kiria si Robin van Roosmalen pentru titlul de campion mondial Glory la categoria usoara.

author avatar
Cristi Ionita
1.390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger