AcasăSPORTBlatter, reales la sefia FIFA

Blatter, reales la sefia FIFA

Pe fondul problemelor cu legea ale unor membri ai forului, care au ajuns, recent, in vizorul anchetatorilor, intr-un amplu mediatizat scandal privind fapte de coruptie, FIFA si-a (re)ales liderul.

Alegerile desfasurate vineri, la Zurich, si la finele carora Joseph (Sepp) Blatter a fost reconfirmat, practic, in functia pe care o detine incepand cu vara anului 1998, au avut loc pe fondul unor tensiuni cauzate atat de comentariile pe marginea retinerilor celor sase oficiali ai forului fotbalistic, cat si a unei amenintari cu bomba, primita in cursul dupa-amiezii, si care, intr-un final s-a dovedit o alarma falsa.

Va reamintim ca unicul contracandidat al lui Blatter, printul Alin bin Al Hussein (Iordania), a decis sa se retraga din cursa, dupa primul tur al alegerilor, lasandu-i, drept urmare, cale libera catre o victorie sigura elvetianului in varsta de 79 de ani. Astfel, Blatter ramane in fruntea Federatiei Internationale de Fotbal, dupa ce a obtinut al cincilea sau mandat de conducator al FIFA.

author avatar
Cristina Stefan
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger