AcasăSPORTBlatter si Platini, suspendati de FIFA. Sunt suspectati de fapte de coruptie!

Blatter si Platini, suspendati de FIFA. Sunt suspectati de fapte de coruptie!

Membrii Comisiei de Etica a FIFA au decis sa-i suspende, pentru 90 de zile, pe Sepp Blatter, presedintele FIFA, si pe Michel Platini, vicepresedintele FIFA si presedintele FIFA.

Decizia a fost luata dupa ce s-a stabilit ca cei doi sunt personajele principale ale unui dosar pus la cale de autoritatile elvetiene. Mai pe scurt, Blatter si Platini sunt acuzati de comiterea mai multor fapte de coruptie.

Blatter este acuzat ca i-a platit in mod ilegal lui Platini 1,8 milioane de euro in perioada in care fostul mare fotbalist francez a activat ca si consilier personal al lui Blatter.

Mai mult, Blatter este acuzat ca a vandut mult sub pretul pietei drepturile TV pentru Campionatele Mondiale din 2010 si 2014 Federatiei din Caraibe.

Alaturi de Blatter si Platini, pe lista neagra a FIFA se mai afla Jerome Valcke, fostul secretar general de la FIFA, si Chung Mong Joon, fostul vicepresedinte al FIFA.

Ultimul a fost suspendat pentru sase ani si pus sa achite o amenda de 91.500 de euro, dupa ce au aparut informatii conform carora ar fi incercat sa favorizeze candidatura tarii sale, Coreea de Sud, la organizarea Mondialului din 2022 in dauna Qatarului.

author avatar
Cristi Ionita
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger