AcasăSPORTBlatter si Platini, suspendati din functii!

Blatter si Platini, suspendati din functii!

Blatter si Platini platesc pentru toate „afacerile” puse la cale impreuna

Ce parea initial un simplu foc de paie tinde sa cuprinda intreaga conducere a fotbalului: FIFA si UEFA au fost „decapitate”, joi, de Comisia de Etica a forului suprem!

Blatter si Platini platesc pentru toate „afacerile” puse la cale impreuna

Presedintele FIFA, elvetianul Joseph Blatter, si seful UEFA, francezul Michel Platini (totodata, „vice” la FIFA), au fost suspendati din functii pana la finalul anului 2015! Aceeasi pedeapsa a fost aplicata si secretarului general al FIFA, Jerome Valcke.
Perioada de suspendare a celor trei incepe imediat si se refera la orice activitate nationala si internationala legata de fotbal. Timp de 90 de zile, Blatter, Platini si Valcke nu mai au voie sa intreprinda nicio activitate fotbalistica, sanctiunea lor putand fi extinsa pana la 135 de zile! Totodata, fostul vicepresedinte al FIFA, Chung Mong-joon, a fost suspendat sase ani si amendat cu 100.000 de franci elvetieni (91.500 de euro), pentru activitati care au incalcat Codul de Etica al forului, legate de atribuirea organizarii editiilor Cupei Mondiale din 2018 (Rusia) si 2022 (Qatar). „Baza acestor sanctiuni o reprezinta investigatiile camerei de specialitate a Comisiei de Etica, care ii ancheteaza pe cei trei pentru fapte de coruptie”, se arata intr-un comunicat de presa.
In urma cu doua saptamani, Ministerul de Justitie din Elvetia a deschis o procedura penala impotriva lui Sepp Blatter, acesta fiind acuzat de „gestiune frauduloasa si abuz de incredere”. Blatter este suspectat ca, in 2011, a efectuat o „plata neloiala” de doua milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini, care are deocamdata calitatea de martor in acest dosar.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger