AcasăSPORTBute, promotor sau antrenor

Bute, promotor sau antrenor

A ratat sansa sa devina campion mondial WBC, insa Lucian Bute a demonstrat in meciul cu Badou Jack ca ramane unul dintre cei mai puternici pugilisti la categoria supermijlocie.

Lucian Bute se pregateste deja de o noua cariera

Chiar daca pana la momentul retragerii din box mai e cale lunga, dupa cum singur afirma, Lucian se pregateste de pe acum de cariera pe care o va urma. Cert este doar ca va activa in sportul cu manusi, insa nu stie daca o va face din postura de antrenor sau promotor.
Pana atunci, Bute a ales sa se ocupe de destinele unor tineri pugilisti, cu totii romani. Este vorba despre Flavius Biea si fratii Dario si Bruno Bredicean. „Imi pregatesc viitorul”, a glumit galateanul la ultima sa intalnire cu presa canadiana inainte de revenirea in tara. Pentru Bute, calculele sunt simple: „N-am nicio idee cat timp imi ramane ca boxer profesionist. (…) Boxez de cand aveam 20 de ani si in continuare iubesc acest sport. E clar ca vreau sa fiu implicat in box, ori ca antrenor, ori ca promotor. Unul dintre cei mai respectati oameni din boxul nord-american, Yvon Michel si-a permis sa-i dea cateva sfaturi lui Bute: „Il sfatuiesc sa se asocieze cu boxeri foarte, foarte talentati. Prea putin conteaza personalitatea sportivilor. Daca boxerii tai nu sunt capabili sa castige, nu vei putea avansa. Este prima conditie, in afara talentului. Cu experienta lui, Bute trebuie sa fie capabil sa le dea sfaturi nu doar despre box, ci si despre viata, in general”.
Altfel, despre retragere, Lucian a vorbit foarte putin, dar destul de clar: „Unii mi-au zis sa ma retrag dupa meciul cu Froch. Altii, dupa cel cu Jean Pascal. Contra lui DeGale, am aratat ca fac fata, iar cu Badou Jack am facut meci egal. Retragerea reprezinta o decizie care este exclusiv a mea, doar eu voi hotari cand va fi timpul sa ma retrag din box. Am reusit meciuri foarte echilibrate impotriva a doi campioni; cred ca mai fac fata si ca mai am lucruri de aratat. Nu sunt terminat!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger