AcasăSPORTCalca pe urmele lui Bute

Calca pe urmele lui Bute

Meci excelent facut, sambata dimineata, de pugilistul roman Jo Jo Dan chiar acasa la canadianul Kevin Bizier, in „Colisee Pepsi”, din Quebec.

La 33 de ani, Jo Jo Dan are sansa sa lupte din nou pentru centura cu diamante si sa devina al 5-lea roman din istorie campion mondial in boxul profesionist. Pe parcursul a 12 runde, Dan l-a invins pe Bizier intr-o gala contand pentru postura de challenger obligatoriu la categoria semimijlocie in versiunea IBF, unde tartor este, in prezent, englezul Kell Brook. „A fost un meci foarte dificil, Kevin e un luptator, dar eu am facut tot ce am putut in ring. Cred ca am controlat ostilitatile. Kevin s-a schimbat mult de la primul nostru meci, s-a miscat intruna si m-a surprins prin acest lucru. M-a prins, dar mi-am revenit si am reactionat puternic. Si-a consumat toata energia ca sa ma doboare. Bineinteles ca as lupta din nou cu Kevin Bizier, dar mai intai vreau sa boxez cu Kell Brook. Sper ca vom avea o lupta la fel de pasionanta”, a declarat Jo Jo Dan la final. La randul lui, canadianul Bizier s-a dovedit a fi lipsit de fair-play si a contestat decizia arbitrilor in a-i acorda victoria boxerului roman: „La rundele in care situatia a fost echilibrata, punctele s-au dus la Jo Jo Dan. Stiam ca trebuie sa castig ultimele doua runde si sunt convins ca am facut-o, dar uite ca arbitrii l-au considerat pe el invingator. Nu stiu de ce, dar arbitrii par sa ii dea lui punctele la reprizele echilibrate Cand l-am lovit in runda a 7-a, m-am ranit la mana dreapta. In acele momente, boxam cu o singura mana”.

De la Lucian citire: „Urmatorul pas, titlul mondial!”

Revenit in Romania pentru a petrece Craciunul alaturi de familie, fostul campion Lucian Bute l-a felicitat pe Jo Jo Dan pentru victorie si i-a transmis ca asteapta sa-l vada cu centura cu diamante la brau: „Felicitari Jo Jo Dan pentru o binemeritata victorie! Urmatorul pas, titlul mondial! Hai, Jo Jo!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
94 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger