AcasăSPORTCehia nu mai vrea sa organizeze Euro 2020

Cehia nu mai vrea sa organizeze Euro 2020

Arena Nationala din Bucuresti a scapat de un rival serios in cursa pentru Euro 2020

Federatia Ceha de Fotbal (FACR) a anuntat, ieri, ca si-a retras candidatura pentru organizarea de meciuri la Campionatul European din 2020, dupa refuzul municipalitatii orasului Praga de a garanta proiectul care include renovarea stadionului.

Arena Nationala din Bucuresti a scapat de un rival serios in cursa pentru Euro 2020

„FACR a decis sa nu mai candideze la organizarea Euro-2020. Decizia Primariei din Praga de a nu garanta proiectul va aduce pierderi pentru oras, pentru suporteri si pentru fotbalul ceh”, se arata intr-un comunicat al Federatiei Cehe de Fotbal.  Forul ceh dorea ca orasul Praga sa gazduiasca trei meciuri din faza grupelor si o partida din optimile de finala ale Campionatului European din 2020. Municipalitatea din Praga a respins ca incomplet proiectul propus de FACR, care includea renovarea Stadionului Eden, pe care joaca formatia Slavia Praga, si cresterea capacitatii la 30.000 de locuri. Campionatului European din 2020 va fi organizat in 13 orase europene diferite. Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie 2014, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.
Si Federatia Romana de Fotbal a depus, la 20 mai 2013, candidatura oficiala pentru gazduirea de meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European din 2020.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger