AcasăSPORTCiocan de cauciuc

Ciocan de cauciuc

Cristian Ciocan, un bun incasator in meciul cu Tyson Fury

Anglia nu prieste pugilistilor romani, asta e clar! Sambata seara, pe celebra O2 Arena, din Londra, galateanul Cristian Ciocan n-a rezistat in ring cu Tyson Fury decat opt reprize.

Cristian Ciocan, un bun incasator in meciul cu Tyson Fury

Campion european WBO la categoria grea, Ciocan (boxeaza sub numele sau german, Christian Hammer) a ratat sansa de a deveni challenger obligatoriu pentru titlul mondial, detinut de ucraineanul Vladimir Kliciko. Originar din comuna galateana Pechea (satul in care a copilarit Lucian Bute), Cristian Ciocan – palmares de 17 victorii (10 KO) si 4 infrangeri (3 KO) – nu i-a facut fata uriasului britanic Tyson Fury (2,06 m), care a obtinut, astfel, a 24-a victorie din tot atatea meciuri la profesionisti (18 prin KO). Primele reprize au fost echilibrate, de tatonare, Fury incercand lovituri de la distanta, gratie alonjei sale superioare, in timp ce Ciocan a cautat combinatiile rapide. Diferenta dintre cei doi a fost evidentiata de britanic in repriza a 5-a, cand l-a trimis la podea pe roman, dupa doua crosee. Dominat categoric de adversarul sau, galateanul a renuntat la lupta in runda a 8-a, cu patru reprize inainte de ultimul gong.
„Un meci foarte greu. Ma asteptam, pentru ca, de cand am venit aici, mi-am dat seama ca o sa fie greu, dar am vrut sa-mi demonstrez mie ca pot. Nu s-a putut, imi pare rau, dar asta e boxul. Am si obosit. Mi-am dorit foarte mult sa castig si cred ca asta a fost si o greseala. Am muncit ca un nebun la antrenament, dar nu… A fost seara lui Tyson Fury, a castigat, a fost mai bun. Il felicit”, a declarat Cristian Ciocan la cateva minute dupa incheierea luptei.

Bute, la 35 de ani: „Pasiunea boxului, mai infocata ca niciodata”

A implinit 35 de ani, dar Lucian Bute se gandeste tot la box. Intr-un mesaj postat pe reteaua de socializare Facebook, pugilistul roman si-a anuntat fanii ca urmeaza „zile bune”: „Implinesc 35 de ani… pasiunea boxului este mai infocata ca niciodata. Zilele mele cele mai bune urmeaza…”. Lucian Bute a boxat ultima data in ianuarie 2014, fiind invins la puncte de canadianul Jean Pascal. Pregatit de marele antrenor Freddie Roach, romanul a ratat revenirea in ring in luna decembrie, din cauza unei accidentari.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
284 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger