AcasăSPORTConcurs Ponor - Iordache pentru Olimpiada

Concurs Ponor – Iordache pentru Olimpiada

Ponor si Iordache sunt cele mai titrate gimnaste in activitate

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei nu va participa la Jocurile Olimpice, o premiera in istorie si deopotriva un soc pentru olimpismul din intreaga lume.

Ponor si Iordache sunt cele mai titrate gimnaste in activitate

Presedinte al Federatiei Romane de Gimnastica, Adrian Stoica a declarat ca are in vedere doua nume pentru locul rezervat tarii noastre la Olimpiada. Firesc, este vorba despre supercampioanele Catalina Ponor si Larisa Iordache.
„Am avut o discutie si cu Catalina Ponor, si cu Larisa Iordache si ele sunt alesele. Va fi un concurs intre ele pentru a demonstra cine are mai mari sanse sa reprezinte Romania mai bine la J.O. Fetele vor participa la niste concursuri, pentru a fi evaluate si de arbitri neutri, nu e un proces simplu”, a declarat Stoica. Referitor la sansele Romaniei de a mai inscrie o gimnasta in concursul individual de la Rio, seful FRG nu crede ca asa ceva va fi posibil: „Am mari indoieli, dar o sa vedem ce raspunde Federatia Internationala. Exista un regulament de acordare a wild-cadurilor, iar gimanastica romaneasca nu se incadreaza in niciuna dintre aceste criterii de acordare a wild-cardurilor. Sa nu uitam ca a mai fost un campion mondial la bara, care a apelat la acest wild-card din pozitia de campion mondial, si nu a reusit sa induplece legile Federatiei Internationale”.

Accidentarea Larisei, marele semn de intrebare

Cvintupla campioana europeana, Larisa Iordache a apreciat ca o concurenta cu Catalina Ponor ar fi productiva pentru alegerea celei mai bune gimnaste care sa ne reprezinte la Rio. Dubla vicecampioana mondiala s-a accidentat la mana la inceputul lunii martie si a suferit o interventie chirurgicala care a scos-o din carti pentru turneul preolimpic. „Este o lupta de echipa, pentru ca ne incurajam reciproc, suntem alaturi una de cealalta. Totodata, e si un moment productiv in sala cand o vezi pe cealalta ca face mai bine si vrei si tu sa faci si mai bine, chiar daca este colega ta. Eu nu am stat nicio clipa, chiar dupa operatie, cand am venit in tara, am si intrat in sala de gimnastica, m-am antrenat, am facut forta”.

Catalina, tripla campioana la Atena, dubla medaliata la Londra

Adversara Larisei este un nume urias in gimnastica mondiala. Catalina Ponor a fost tripla campioana olimpica la Atena (2004) si dubla medaliata laLondra (2012). „Este o concurenta normala, eu cu Larisa oricum ne incurajam reciproc, iar cine o sa fie cea mai buna, o sa plece la Rio. Nu va fi o dezamagire daca nu merg la Olimpiada, dar probabil ca ma va durea, pentru ca am luptat si am incercat sa trec peste problemele de sanatate, am incercat sa ajut echipa. Am luptat pentru echipa si pentru acest loc cu echipa la J.O. Insa, daca Larisa va fi mai buna, s-o ajute Dumnezeu sa fie sanatoasa, sa ramana sanatoasa si sa poata aduce o medalie Romaniei”, a comentat Ponor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger