AcasăSPORTCristina Neagu, ofertata sa joace pentru Danemarca

Cristina Neagu, ofertata sa joace pentru Danemarca

Cristina Neagu este cel mai bun produs al hanbalului romanesc din ultimii ani

Cea mai buna jucatoare de handbal din lume in anul 2010 a primit propunere de a juca pentru nationala Danemarcei. Oferta a fost facuta prin intermediul fostei sale antrenoare de la Oltchim, faimoasa Anja Andersen.

Cristina Neagu este cel mai bun produs al hanbalului romanesc din ultimii ani

Revenita de doua zile la antrenamentele Oltchimului, Cristina Neagu (23 de ani) este asteptata sa arate ce poate pe teren, atat pentru echipa de club, cat si pentru echipa nationala a Romaniei. Dar conducatorii Federatiei ar putea avea o mare surpriza, deoarece in timpul cat a stat departe de handbal, Cristina a primit o megaoferta de a juca pentru nationala Danemarcei!

Cristina si Anja au o relatie excelenta

Totul s-a intamplat prin intermediul Anjei Andersen, fosta sa antrenoare de la Oltchim, si cea mai importanta sfatuitoare a sa. In 2011, cand daneza a venit sa pregateasca gruparea din Zavoi, Neagu a fost cea mai incantata de metodele de antrenament ale Anjei, fiind, ulterior, si singura voce din vestiar care s-a opus demiterii nordicei. La sfatul Anjei Andersen, interul „galacticelor” de la Oltchim s-a operat la umar, chiar daca toata suflarea handbalui romanesc s-a opus cu vehementa acestei decizii. In gupele Champions League a jucat doar doua partide, antrenoarea interzicandu-i ulterior sa mai arunce la poarta, iar la ultimele doua partide nu a mai lasat-o sa joace deloc, trecut-o pe foaia de joc ca secundul ei. In regulamentul international de handbal este stipulat ca o jucatoare poate evolua pentru o alta reprezentativa doar daca timp de trei ani nu a bifat nicio selectie pentru o echipa nationala. Ultimul meci al Cristinei Neagu pentru Romania a fost in 2010, la Campionatul European, in finala mica disputata chiar impotriva Danemarcei. Neagu a castigat atunci titlul de golgeter (53 de reusite) si a fost declarata cea mai buna jucatoare a turneului, dar si a anului. Indragostita de handbal, Cristina Neagu isi doreste sa castige cat mai multe trofee, pentru a demonstra ca este cea mai buna, la fel cum facea si jucatoarea eu preferata, Anja Andersen. Cum la nationala Romaniei a constatat ca nu se poate urca mai mult de locul 2, bucuresteanca ar fi dispusa sa dea curs ofertei venite din Danemarca. In handbalul feminin, danezele au cucerit de trei ori titlul olimpic (1996, 2000, 2004), o data Campionatul Mondial (1997) si de trei ori pe cel european (1994, 1996, 2002).

author avatar
Sebastian Stan
1.308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger