AcasăSPORTCrucea si steaua crestina, simboluri regasite pe noua sigla a Stelei

Crucea si steaua crestina, simboluri regasite pe noua sigla a Stelei

Gigi Becali este incantat de noua sigla a Stelei

A priori, Gigi Becali mai creaza un nou scandal. Si-a ales o noua sigla pentru echipa sa, insa insistenta de a folosi simboluri religioase ii poate aduce o amenda (sau mai multe) de la UEFA!

Gigi Becali este incantat de noua sigla a Stelei

Clubul patronat de latifundiar a depus la OSIM, acum o saptamana, o noua sigla. Arata ca dracu’, chiar daca pe ea are desenata o cruce. Si steaua crestina, in opt colturi, simbol bizantin recunoscut in ortodoxie. Crucea este de culoare rosie, iar steaua are fond galben, iar cu albastru este scris „Fotbal Club Steaua”. „Bucuresti” nu mai apare in noua titulatura gandita de Becali.
Marca a fost inregistrata pe 27 aprilie, cu numarul M 2016 03081, si este incadrata la urmatoarele clasificari Viena: 010125; 241322; 241324; 260113; 260116; 260121; 290113. Clubul intentioneaza sa foloseasca noul logo pentru articole de imbracaminte, rechizite, articole de birotica, jocuri, decoratiuni de Craciun, DVD-uri, CD-uri etc.
Asa cum spuneam mai sus, simbolurile religioase aflate pe noua sigla (crucea si steaua crestina) ar putea sa le creeze probleme oficialilor clubului. UEFA nu accepta simboluri religioase, vezi situatia din urma cu cativa ani, cand forul de la Nyon a obligat Steaua sa scoata crucea desenata pe autocarul echipei. La fel s-a intamplat si in 2008: crucea a aparut pe gulerul echipamentelor de joc, insa, dupa consultari cu UEFA, clubul a renuntat la acest simbol.
La sfarsitul lui 2014, MApN a castigat definitiv, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procesul cu SC FC Steaua Bucuresti SA, echipa lui Becali. Prin sentinta respectiva se stabilea ca marca „Steaua” (nume, culori, emblema, palmares) nu i-a apartinut niciodata miliardarului, care a folosit-o ilegal in tot acest timp.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
719 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger