AcasăSPORTCu cine am putea pica a baraj si cu cine se bate...

Cu cine am putea pica a baraj si cu cine se bate Romania in clasamentul nationalelor de pe locurile 2

Rat, Grozav, Torje, Marica si Tamas se felicita dupa victoria de la Istanbul

Desi are trei victorii din tot atatea posibile, nationala lui Victor Piturca ocupa locul 2 in grupa D si este convinsa, deocamdata, ca poate prinde macar un baraj pentru calificarea la Mondialul brazilian.

Rat, Grozav, Torje, Marica si Tamas se felicita dupa victoria de la Istanbul

Dupa o seceta care tine de 16 ani, romanii au din nou ocazia sa viseze la o calificare la un Campionat Mondial. La prima vedere, elevii lui Victor Piturca se lupta pentru pozitia secunda in grupa D, care ne-ar putea duce in play-off, asta daca nu cumva tricolorii s-ar putea mandri, la finalul preliminariilor, cu cea mai buna line de clasament dintre toate nationalele de pe locurile 2, situatie in care ai nostri ar putea scapa de baraj.

In momentul de fata, zestrea de 9 puncte a Romanei, stabilita in urma celor trei victorii (2-0 cu Estonia, 4-0 cu Andorra si 1-0 cu Turcia) plaseaza selectionata noastra pe locul 1 in ierarhia echipelor de pe locul al doilea. Asta, la prima vedere, pentru ca, raportandu-ne la regulile stabilite de organizatori, clasamentul echipelor de pe locul 2 se bazeaza pe alte norme. Concret, se iau in calcul toate rezultatele obtinute in grupa, mai putin cele cu ocupanta ultimului loc. In aceste conditii, Romania are in acest moment doar 6 puncte (taiem victoria cu Andorra), fiind la egalitate cu Islanda si Franta. Francezii au doua victorii din tot atatra meciuri, dar facand parte dintr-o grupa de cinci, in cazul lor nu se aplica regula ultimei clasate. Nordicii au si ei sase puncte stranse in grupa E, fara a lua in calcul meciul cu ultima clasata, Cipru, pe care oricum l-au pierdut. Pastrand algoritmul, constatam ca Islanda, Franta si Romania detin punctaj superior fata de celelalte nationale de pe locurile secunde, clasamentul continuand cu Bulgaria (5 puncte), Slovacia (4 puncte), Suedia si Portugalia (3 puncte), Croatia si Muntenegru (1 punct).

Cum Islanda este echipa de pe locul 2 cu cel mai bun punctaj si, totodata, imaginandu-ne ca preliminariile s-au incheiat, adversarele de baraj ale tricolorilor ar putea fi Croatia (grupa A), Bulgaria (grupa B), Suedia (grupa C), Portugalia (grupa F), Slovacia (grupa G), Muntenegru (grupa H) si/sau Franta (grupa I). Cum, insa, preliminariile sunt abia la inceput, situatia se va putea modifica radical pana in octombrie 2013, cand va avea loc ultima etapa.

author avatar
Sebastian Stan
501 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger