AcasăRecomandariCum l-a facut Giovanni Becali mare impresar pe Jorge Mendes

Cum l-a facut Giovanni Becali mare impresar pe Jorge Mendes

Numele celui mai valoros fotbalist european din prezent este asociat cu impresarul Jorge Mendes, campionul absolut al transferurilor de jucatori.

Ioan Becali ramane cel mai puternic impresar roman

Cine stie, insa, care ar fi fost soarta celor doi daca Ioan Becali lua o alta decizie undeva prin 2002, cand Marius Niculae ii povestea despre un pusti minune de la Sporting Lisabona?! Povestea care urmeaza dateaza, asadar, din urma cu 12 ani si arata cum destinul unui om poate fi marcat de o ezitare a cuiva aflat la mii de kilometri distanta.

Jorge Mendes si Cristiano Ronaldo, un cuplu de succes

Titular la gruparea lusitana in acea vreme, „Sageata” l-a observat pe tanarul Cristiano Ronaldo (17 ani) cum isi transforma coechipierii in jaloane, la antrenamente. Impresionat de calitatile juniorului, Niculae i-a vorbit lui „Giovanni” despre el, cu recomandarea ca un asemenea talent nu trebuie sub nicio forma ratat. Insa, caci de fiecare data exista un insa, un „mic” impediment, cam cat un Ferrari de 100.000 de dolari, i-a stat in gat lui Becali. Moftul (sau cadoul, spuneti-i cum doriti) cerut de viitorul CR7 pentru a semna cu firma de impresariat a fratilor Ioan si Victor Becali l-a „speriat” pe Giovanni. Dar, nu si pe Jorge Mendes, pe atunci un necunoscut in lumea agentilor de jucatori. Legenda spune ca portughezul si-ar fi amanetat apartamentul si, cu banii obtinuti, a cumparat Ferrari-ul mult visat de Ronaldo, obtinand pe loc contractul de reprezentare dorit.
A fost o alegere pe care Jorge Mendes nu numai ca n-o regreta, dar ea i-a schimbat complet viata. Pe masura ce faima lui Cristiano Ronaldo crestea, tot la fel si puterea/ influenta lui Mendes in lumea impresariatului sportiv, a carui afacere valoreaza 1% din PIB-ul Portugaliei.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger