AcasăSPORTDebut cu dreptul pentru australieni in primul tur la Australian Open

Debut cu dreptul pentru australieni in primul tur la Australian Open

(imagine preluata de la utilizatorul flickr robbiesaurus)

Jucatorii australieni au avut evolutii foarte bune in prima zi de la Australian Open, iar surpriza placuta a venit din partea tanarului Thanasi Kokkinakis care l-a eliminat pe letonul Ernests Gulbis

(imagine preluata de la utilizatorul flickr robbiesaurus)

Luni a inceput Australian Open, iar in aceasta prima zi pe tabloul masculin au fost prezenti foarte multi jucatori australieni, mai precis noua. Dintre acestia, cinci au primit invitatie pentru a participa la acest turneu. Doar patru din cei noua australieni au fost favoriti la casele de pariuri in partidele lor, iar nici unul nu a dezamagit si s-a calificat mai departe. In plus pe langa cei patru s-au mai calificat in turul doi inca doi tenismeni australieni. De departe cea mai placuta surpriza a produs-o tanarul australian, Thanasi Kokkinakis. Acesta in primul tur l-a intalnit pe favoritul numarul 11, letonul Ernests Gulbis. In clasamentul ATP australianul ocupa abia pozitia 147, insa pe teren aceasta diferenta nu s-a vazut. In primul set Kokkinakis a condus cu 3-0, insa Gulbis a revenit si s-a impus cu 7-5. “Bomba” a explodat in setul doi pe care australianul l-a castigat cu 6-0. Cele mai bune ponturi la pariuri (http://www.bet365.com/news/ro/betting) pe acest meci au fost in acest set doi, cand cota pentru un succes al lui Kokkinakis cu 6-0 in acest set era mai mare de 100. Letonul a dat insa rapid replica si s-a impus in setul trei cu un categoric 6-1. Setul patru a fost foarte echilibrat si a fost nevoie de tie-break pentru a se decide castigatorul. Acesta a fost Kokkinakis care s-a impus cu 7-2, insa trebuie spus ca in game-ul disputat inainte de tie-break australianul a salvat patru mingi de meci. Setul decisiv a fost foarte echilibrat, iar amandoi au servit foarte bine. Pana la urma australianul a castigat cu 8-6.

 

Celalalt australian care nu a fost favorit in meci, dar s-a calificat in turul doi a fost James Duckworth. Acesta l-a intalnit in prima runda pe slovenul Blaz Kavcic. A fost un meci foarte echilibrat. Primul set a fost castigat de australian cu 6-2, insa slovenul s-a impus apoi in setul doi cu 7-5. Setul trei s-a decis in tie-break, iar invingator cu 9-7 a fost Duckworth. Apoi Kavcic a trimis meciul in decisiv dupa ce s-a impus cu 6-3 in setul patru. In setul cinci australianul a castigat cu 6-2.

Victorii au mai obtinut si cei patru australieni cotati ca favoriti in partidele lor. Marinko Matosevic a avut nevoie de cinci seturi pentru a trece de rusul Alexander Kudryavtsev. Tot cinci seturi i-au trebuit si lui Nick Kyrgios pentru a-l elimina pe argentinianul Federico Delbonis. In patru setui s-a impus Bernard Tomic in fata germanului Tobias Kamke, iar in trei seturi a castigat Sam Groth cu sarbul Filip Krajinovic. Langa cei sase australieni calificati in prima zi in turul doi de la Australian Open mai poate ajunge Lleyton Hewitt care este singurul reprezentant al gazdelor pe tabloul masculin in a doua zi de competitie. Hewitt il va intalni pe chinezul Ze Zhang si in mod normal va castiga.

Cei trei tenismeni australieni care au pierdut in prima zi sunt: John Millman cu Leonardo Mayer, Luke Saville cu Tim Smyczek si Jordan Thompson cu Joao Sousa. Toti trei au fost invinsi in trei seturi de adversarii lor.

author avatar
eNational
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger