AcasăRecomandariDinamo Kiev ameninta suprematia Sahtiorului cu Dan Petrescu

Dinamo Kiev ameninta suprematia Sahtiorului cu Dan Petrescu

 

Este cel mai titrat club de fotbal din Ucraina, insa Dinamo Kiev n-a mai cunoscut gloria interna de la venirea lui Mircea Lucescu pe banca tehnica a formatiei Sahtior Donetk.

Dan Petrescu este un antrenor tot mai cautat in Europa

Ca sa reinnoada sirul victoriilor, echipa din Capitala pregateste o mutare surpriza: ii propune functia de manager general romanului Dan Petrescu! Conationalul lui Mircea Lucescu este vazut drept singurul om capabil sa puna capat suprematiei „minerilor”: si-a demonstrat valoarea pe banca Unirii Urziceni (titlul in Romania si rezultate remarcabile in Liga Campionilor!) si a gruparilor ruse Kuban Krasnodar (promovare din primul sezon) si Dinamo Moscova (a luat formatia de pe ultimul loc si a dus-o pana in Liga Europa). In plus, stilul vulcanic al „Bursucului” (pune mereu presiune pe adversari si arbitri) poate stopa influenta exercitata in prezent de „Il Luce” in fotbalul ucrainean, scriu ziarele din tara vecina. In carti pentru a pregati pe Dinamo Kiev se mai afla si Andrei Sevcenko, intre el si fostul international roman urmand a alege miliardarul Igor Surkis inlocuitorul lui Oleg Blohin.
In prezent liber de contract dupa despartirea de Dinamo Moscova (a fost demis pe 8 aprilie), Petrescu asteapta oferte de la cluburile puternice din Europa. Pe langa gruparea din Kiev, de serviciile sale mai este interesata si conducerea lui Southampton, care stie ca antrenorul Mauricio Pochettino a semnat, deja, pe blat, cu Tottenham Hotspur.

Trei milioane pentru un titlu

Sezon dezastruos pentru Dinamo Kiev, formatie depasita in clasament de rivalele Sahtior Donetk (lider) si Dnepr Dnepropetrovsk (locul 2, cu patru puncte peste Dinamo). Daca va prelua echipa, Dan Petrescu ar avea un salariu de trei milioane de euro pe sezon si buget de transferuri de 25 de milioane de euro; obiectivul ar fi castigarea titlului in editia urmatoare de campionat!

„Il Luce” a semnat un precontract cu Galatasaray?

Mircea Lucescu are o alegere dificila de luat

Presa turca da ca sigura reintoarcerea lui Mircea Lucescu pe banca tehnica a formatiei Galatasaray. Turcii sunt convinsi ca „Il Luce” isi doreste sa antreneze din nou la Istanbul, subiectul plecarii din Ucraina fiind atins, ieri, chiar de „principalul” Sahtiorului, intr-o declaratie acordata „Sport Total FM”: „Mai am un an de contract si am de gand sa-l duc pana la capat. Bineinteles, in conditiile in care situatia se stabilizeaza! Eu practic o meserie in care ai nevoie de liniste si stabilitate economica. La Dnipropetrovsk nu a fost nimic, nu au fost manifestatii. Acum, la Donetk, este destul de liniste, poate si datorita sarbatorilor de Paste. Daca treci prin centru, cei care doresc separarea au blocat toata zona, au ocupat Palatul Administrativ. Nu fac nimic, doar stau acolo“.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
472 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger