AcasăSPORTDonbas nu e Ucraina!

Donbas nu e Ucraina!

Meci cu grad ridicat de risc la Lvov, in Supercupa Ucraina, intre Sahtior si Dinamo. Trupa lui Mircea Lucescu s-a impus cu 2-0, prilej pentru factiunea pro-rusa a galeriei din Donetk sa-si „proclame” inca o data independenta fata de capitala Kiev.

Fotbalul trece in plan secund in aceste zile, in Ucraina, tara macinata de un devastator conflict interetnic. Supercupa a deschis sezonul, cu Sahtior Donetk si Dinamo Kiev protagoniste, adica reprezentantele regiunilor aflate in razboi direct. Golurile reusite de Gladki (min.75) si Marlos (min.90) au declansat haosul in tribune, acolo unde factiunea dura a galeriei „minerilor” s-a folosit de prilej pentru a-si striga inca o data independenta fata de Kiev. Cu fetele acoperite de masti, cei mai rai „ultrasi” din Donetk au incercat sa rupa gardurile despartitoare si sa intre pe teren. „Donbasul nu e Ucraina!”, a fost scandarea serii, acoperita insa de mii de fluieraturi venite dinspre sectorul suporterilor dinamovisti. Doar interventia energica a lui Mircea Lucescu, insotit de capitanul echipei, Dario Srna, a facut ca spiritele sa nu degenereze, fanii fiind cu greu potoliti si intr-un final convinsi sa revina in peluza.
La conferinta de presa, Mircea Lucescu nu a dorit sa comenteze incidentele, insa a tinut sa precizeze ca Lvovul va fi casa Sahtiorului la partidele din cupele europene: „Atmosfera de pe acest stadion a fost superba. De acum inainte, vom juca toate partidele de acasa pe «Lviv Arena». Avem si OK-ul pentru a juca in acest oras, in cupele europene, insa ne vom antrena si vom locui in Kiev”. Stadionul din Lvov are o capacitate de 34.915 locuri si a fost construit in 2011 pentru a gazdui jocuri la Campionatul European din 2012.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger