AcasăRecomandariDosarul de candidatura al Romaniei la Euro 2020 este pe masa lui...

Dosarul de candidatura al Romaniei la Euro 2020 este pe masa lui Platini

Chiar daca nu mai este sef la Federatie, Mircea Sandu ramane omul de legatura intre UEFA si Romania in privinta organizarii de catre tara noastra unor meciuri la editia din 2020 a Campionatului European de fotbal.

Din pozitia sa, Mircea Sandu ajuta Romania sa participle la organizarea Euro 2020

In calitate de membru in Comitetul Executiv al UEFA, Mircea Sandu a avut grija ca forul roman sa inceapa transmiterea catre Nyon a dosarului de candidatura a orasului Bucuresti pentru Euro 2020. „Dosarul a inceput sa plece, s-au incarcat pentru transmitere cateva capitole, urmeaza sa se incheie transmiterea prin posta electronica si vineri dimineata sa plece si prin posta normal”, a declarat Sandu. Fostul sef al FRF a precizat ca Romania are sanse importante de a primi organizarea unor meciuri din cadrul Euro 2020: „Cehia a renuntat pentru ca nu-i aproba Guvernul banii, iar Polonia probabil ca si-a dat seama ca nu are sanse conform politicilor UEFA; in plus, probabil va beneficia de o finala de cupa europeana in viitorul apropiat, ca si Franta (n.r. – Franta organizeaza CE-2016). Se discuta cu asociatiile si din punct de vedere politic. Romania, asa cum am mai spus, are sanse foarte mari, daca indeplineste conditiile la care s-a angajat”. Intrebat daca au crescut sansele Romaniei dupa retragerile Cehiei si Poloniei, Mircea Sandu a raspuns: „Noi suntem in Europa de Est, iar Cehia si Polonia faceau parte din Europa Centrala. Vom vedea cu cine vom pica pentru ca se fac perechi si probabil ca noi vom fi cu o tara din Estul Europei, nu stiu care dintre ele. Vom vedea decizia in luna septembrie. Eu cred ca suntem pe un trend bun, Guvernul a percutat bine, am avut un dialog bun”.
Campionatul European din 2020 va fi organizat in 13 orase europene diferite. Dosarele de candidatura vor fi depuse pana cel tarziu la 25 aprilie, iar Comitetul Executiv al UEFA va alege cele 13 orase in septembrie 2014.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger