AcasăSPORTDragomir a lasat mostenire o amenda de 41.000 de euro

Dragomir a lasat mostenire o amenda de 41.000 de euro

Dragomir zambeste in fata acuzatiilor lansate de Consiliul Concurentei

Consiliul Concurentei a luat la ochi activitatea fotbalului romanesc. Dupa o minutioasa verificare, institutia prezidata de Bogdan Chiritoiu a amendat Liga Profesionista de Fotbal.

Dragomir zambeste in fata acuzatiilor lansate de Consiliul Concurentei

LPF a fost sanctionata cu 185.664 lei pentru ca nu a respectat angajamentele pe care si le-a asumat, referitoare la drepturile de difuzare a meciurilor intre 2011 si 2014, cand presedinte era Dumitru Dragomir. Consiliul Concurentei a constatat ca Liga a incalcat angajamentele prin faptul ca nu a vandut drepturile de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 si 9 prin intermediul unei licitatii deschise, transparente si nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi. De asemenea, LPF a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, desi angajamentele asumate prevedeau cesionarea cu titlu neexclusiv a acestor categorii de drepturi. In ceea ce priveste drepturile de transmisie directa radio, LPF le-a cesionat exclusiv catre Societatea Romana de Radiofuziune, printr-un contract incheiat pe o perioada de 3 ani, neexistand o pachetizare a meciurilor.
Trebuie precizat ca, in prezent, Consiliul Concurentei deruleaza o noua investigatie asupra modului in care LPF a vandut drepturile tv ale Ligii 1 catre firma malteza Intel Sky Broadcast.

author avatar
National
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger