AcasăSPORTEi decid meciul lui Bute!

Ei decid meciul lui Bute!

Earl Brown este arbitru profesionist de 16 ani

In conditiile in care Carl Froch si Lucian Bute au asigurat cate un arbitru-judecator la meciul de la Nottingham, disputa de sambata va fi decisa de arbitrul de ring, americanul Earl Brown, plus cel de-al treilea arbitru-judecator, un alt american, Steve Weisfeld.

Earl Brown este arbitru profesionist de 16 ani

Sambata noapte, Lucian Bute isi pune in joc centura de campion mondial la categoria supermijlocie, in versiunea IBF, astfel ca Federatia Internationala de Box a decis arbitri pe masura pentru gala de la Nottingham. S-a mers pe varianta ca doi dintre cei trei arbitri-judecatori sa provina din tarile pe care le reprezinta pugilistii.

Steve Weisfeld

Astfel, Lucian Bute il va avea de partea lui pe canadianul Benoit Rousell, iar Carl Froch va fi “sustinut” de compatriotul sau Howard Foster. Cuvantul decisiv il va avea, in cazul in care meciul ajunge la decizie, americanul Steve Weisfeld. In varsta de 47 de ani, Weisfeld si-a inceput cariera de arbitru-judecator in 1985, la nivel de amatori, iar din 1991 a trecut la profesionisti. Americanul are peste 1.000 de meciuri judecate la activ, unul dintre acestea fiind cel in care Lucian Bute l-a invins, prin knock-out in repriza a opta, pe James Toney in septembrie 2006, la Montreal. Weisfeld ii daduse castig de cauza romanului in toate cele sapte reprize incheiate. Arbitru in ring va fi americanul Earl Brown. Profesionist din 1996, Brown are peste 100 de meciuri la activ, dar va fi prima data cand va conduce un meci in care este implicat Lucian Bute. Una dintre ultimele dispute arbitrate de american a fost cea in care Carl Froch l-a invins, la decizie, pe Glen Johnson, in iunie anul trecut. Britanicul si-a pastrat atunci centura de campion mondial in versiunea WBC, desi Johnson avea avantajul terenului propriu, partida disputandu-se in Atlantic City (SUA).

Bute: “A venit momentul sa le inchid tuturor gura”

Campionul IBF de la supermijlocie a precizat, cu ocazia unei conferinte de presa ce a avut loc la Nottingham, ca asteapta cu nerabdare meciul cu Froch pentru a le inchide gura celor care spuneau ca s-a descurcat cu brio numai impotriva unor adversari mai slab cotati. “Nu este usor sa gestionezi un meci disputat pe teren ostil, dar sunt 100% increzator ca-l voi dobandi pe Froch si centura va ramane la mine. Profit de acest meci pentru a le inchide gura tuturor rau-voitorilor”.

author avatar
Cristi Ionita
484 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger