AcasăSPORTEl este afaceristul care negociaza preluarea Rapidului!

El este afaceristul care negociaza preluarea Rapidului!

foto agerpress

Ioan Andone anunta de curand ca Rapid ar putea intra pe mainile unui investitor care nu a mai avut legatura cu fotbalul pana acum, iar ultimele zvonuri indica faptul ca acesta este omul de afaceri Gruia Stoica.

 

foto agerpress

 

Cu o avere estimata la aproape 450 de milioane de euro, Gruia Stoica (44 de ani) controleaza Grampet, cel mai mare grup feroviar din sud-estul Europei cu o cifra de afaceri de 325 de milioane de euro pe an.

Gruia Stoica ocupa locul 8, anul trecut, in topul celor mai bogati romani, conform revistei Forbes.

Nascut si crescut in Toflea (Galati), Gruia Stoica a intrat in afaceri imediat dupa revolutie, cand a infiintat Turnomet S.A., una din primele societati pe actiuni din Romania.

foto forbes.ro

Afaceristul a reusit sa bifeze un profit anual de 4 milioane de dolari inca din 1994, din vanzarea de produse metalurgice. In 2000, Gruia Stoica a infiintat Grup Feroviar Roman, transformat ulterior in Grampet, un gigant ce deruleaza operatiuni in noua tari si care are peste 8.500 de angajati.

De asemenea, Gruia Stoica are patru fabrici de constructii, reparatii si modernizari vagoane de calatori si marfa, dar si planuri de extindere pe piete precum Kazahstan sau China.

 

Citeste si

George Copos si-a calculat atent fiecare decizie: INSOLVENTA aduce vanzarea Rapidului

Miliardarul Gruia Stoica, vanat de serviciile secrete ruse si americane

CFR baga inca 10 milioane euro in buzunarele lui afaceristului Gruia Stoica

 

author avatar
Cristi Ionita
3.777 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger