AcasăSPORTEliminarea Angliei zdruncina Bursa din Londra

Eliminarea Angliei zdruncina Bursa din Londra

Sfarsitul lumii, asta este concluzia pe care au tras-o englezii dupa rusinea de la rugby

Tara gazda a Cupei Mondiale la rugby, Anglia a fost eliminata din competitie inca dinainte sa se termine faza grupelor!

Sfarsitul lumii, asta este concluzia pe care au tras-o englezii dupa rusinea de la rugby

Australia s-a impus in meciul de sambata seara, 33-13, astfel ca in sferturi s-au calificat galezii alaturi de „canguri”. Anglia devine prima tara gazda a unui turneu final care nu isi trimite echipa in fazele superioare! Victoria reusita de „Wallabies” se datoreaza in mare masura lui Bernard Foley, care a marcat aproape toate punctele (doua eseuri, trei transformari si patru lovituri de pedeapsa), in timp ce „Trandafirul” n-a avut decat un eseu, prin Anthony Watson, si o transformare (Owen Farrell). „Suntem absolut socati. Nu avem cuvinte pentru a descrie ce simtim. Ne-am dezamagit tara…”, a afirmat selectionerul Stuart Lancaster.
Intr-adevar, englezii au de ce sa fie socati, mai cu seama ca aceasta eliminare se traduce prin pierderi de miliarde de lire sterline in economie, dupa cum scrie profit.ro. Sunt de asteptat vanzari reduse in publicitate, clienti mai putini in pub-uri si magazine , dar si scaderi in cotatiile unor companii pe Bursa din Londra.

Pierderi de zeci de milioane la ITV

Pentru ITV, televiziunea care detine drepturile exclusive de transmisie a Cupei Mondiale, eliminarea Angliei inca din faza grupelor inseamna pierderi sigure de zeci de milioane de lire sterline. Din publicitate, dispar pana la doua milioane de lire pe meci, dupa cum estimeaza Phil Hall, seful diviziei de investii a MediaCom, lider intre agentiile de publicitate din Regatul Unit. Calculele sunt simple: cum audientele se vor prabusi, pretul minutului de publicitate va scadea cu pana la 40%! „Este un dezastru pentru ITV. Deznodamantul meciului Anglia – Australia ar putea avea un efect semnificativ asupra rezultatelor financiare din 2015 ale ITV si, totodata, implicatii in ceea ce priveste evolutia pietei de publicitate”, afirma Hall.
De remarcat ca 8,3 milioane de telespectatori s-au uitat la infrangerea Angliei in fata Tarii Galilor, precedentul meci din grupa. Salvarea ITV ar putea veni de la calificarea in sferturi a celorlalte reprezentante din Regat: Scotia, Irlanda si Tara Galilor.

Scad cotatiile bursiere

Impactul eliminarii Angliei atinge si Bursa din Londra. Profesorul Alex Edmans, de la Business School of London, a aratat intr-un studiu ca infrangerea tarii gazda la un C.M. de rugby conduce la o scadere cu 0,15% a cotatiilor bursiere in ziua urmatoare meciului.
In mod normal, organizarea unui asemenea turneu major are un efect pozitiv estimat la aproape un miliard de lire sterline asupra economiilor tarilor gazda, bani de care, firesc, Anglia nu va beneficia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger