AcasăRecomandariEXCLUSIV Presedintele Federatiei Romane de Fotbal se ocupa tot de minifotbal

EXCLUSIV Presedintele Federatiei Romane de Fotbal se ocupa tot de minifotbal

Poate ca presimte ceva, altfel nu ne explicam de ce Razvan Burleanu nu a renuntat la minifotbal dupa ce, in martie 2014, a promovat din categoria copii si juniori in liga mare a fotbalului!

Răzvan Burleanu vrea să conducă si FRF, si minifotbalul

In pragul unei noi Adunari Generale, despre care se aude ca va fi la fel de furtunoasa ca precedenta, de anul trecut, seful de la „Casa Fotbalului” are preocupari cu paralele cu fisa postului ocupat la FRF.
La inceputul acestei luni, Razvan Burleanu a mers in Cehia, la Praga, acolo unde s-a tinut Adunarea Generala a Federatiei Europene de Minifotbal. Ca vizita sa in capitala ceha n-a fost o intamplare o dovedeste prezenta lui Burleanu la respectiva intrunire. Pe site-ul FEM se precizeaza ca „la Praga s-a tinut prima Adunare Generala a Federatiei Europene de Minifotbal pe anul 2015. Au venit reprezentantii tututor membrilor FEM, impreuna cu cele patru natiuni care si-au exprimat interesul de a se alatura familiei noastre: Ucraina, Luxemburg, Bosnia-Hertegovina si Ungaria”. Conform sursei citate, „oficiali de rang inalt ai FEM au purtat discutii cu privire la strategia de dezvoltare a minifotbalului in Europa”. In tot acest timp, strategia de dezvoltare a fotbalului (mare) din Romania s-a impotmolit pe ulitele satelor si comunelor pe care vrea sa le „cucereasca” Razvan Burleanu.

Are in plan si o excursie in SUA

In perioada 20-30 martie, Statele Unite ale Americii gazduiesc Campionatul Mondial de minifotbal, competitie la care Romania (cvintupla campioana europeana) va participa in premiera. Primul joc este programat pe 21 martie, cu India (la Allen, in Texas), urmand ca a doua zi sa intalneasca Mexicul (la Wichita, Kansas); in fine, ultima confruntare va fi pe 23 martie, cu Germania, tot la Wichita. Nu este exclus ca Razvan Burleanu sa-si programeze o „vizita de lucru” in SUA fix in perioada respectiva, mai ales ca evenimentul a fost, deja, promovat in media romaneasca (vezi facsimil) de peste Ocean.

FRF renunta la Adidas pentru Joma. Amical cu Kirgistan?

Conducerea FRF negociaza cu firma spaniola de echipament sportiv Joma pentru ca aceasta sa devina noul sponsor tehnic al echipei nationale. Teodor Luca, manager general pe Romania al Joma, a confirmat tratativele cu sefii de la „Casa Fotbalului”: „Orice contract este confidential. Deocamdata nu am facut nimic, sunt doar discutii de principiu. Noi imbracam de cinci ani echipa nationala, dar de minifotbal”. Daca pana acum facea parte dintr-o categorie selecta de „nationale” imbracate de Adidas (Germania, Spania, Franta etc), Romania se pregateste sa intre in portofoliul Joma. Spaniolii furnizeaza echipament sportiv pentru echipe ca Nicaragua, Kenya, Uzbekistan, Bangladesh, Honduras ori Trinidad si Tobago. „Perla coroanei” este, insa, reprezentativa Kirgistanului!
Ultimul contract semnat de FRF cu Adidas a expirat in luna decembrie, iar compania germana n-a mai dorit prelungirea intelegerii. S-a incheiat, astfel, o colaborare inceputa in 1970, la Campionatul Mondial din Mexic.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger