AcasăRecomandariFIFA a blocat transferul lui Ianis Hagi la Barcelona!

FIFA a blocat transferul lui Ianis Hagi la Barcelona!

La 20 de ani distanta de la debutul in tricoul „blau-grana”, Romania putea avea un alt Hagi pe Camp Nou, daca nu-si baga FIFA coada in ceea ce ar fi fost cea mai tare tranzactie a verii in fotbalul nostru.

Ianis Hagi este cea mai mare speranta a fotbalului romanesc

In mare secret, „Regele” a pregatit o mutare care probabil ca i-ar fi schimbat soarta fiului sau: Ianis  Hagi (16 ani) urma sa se pregateasca din vara la celebra academie de fotbal „La Masia”, centrul de formare al Barcelonei! Pe acolo au trecut, acum 20 de ani, Xavi si Iniesta, apoi generatia lui Messi, Pedro, Fabregas, Valdes si Pique, iar mai recent alde Tello, Cuenca, Rafinha, Munir. Informatia a fost facuta publica de cotidianul catalan „El Mundo Deportivo”, care scrie ca afacerea a picat din vina FIFA. Forul prezidat de elvetianul Sepp Blatter a interzis Barcelonei sa mai faca transferuri, „pedeapsa dictata fix in momentul in care Hagi jr. se pregatea sa ajunga la «La Masia»”, scrie sursa citata. Totusi, nu este exclus ca mutarea sa se realizeze pana vara viitoare, cand liderul din Primera Division spera sa scape de interdictia dictata de FIFA.
Spaniolii lauda calitatile capitanului nationalei Under 17, care prin joc si viziune aminteste deja de celebrul sau tata: „Ianis Hagi a fost o adevarata atractie in preliminariile pentru Campionatul European U17 din Andora. Pustiul are aceeasi viziune de joc ca a tatalui sau, dar, spre deosebire de el, loveste mingea foarte bine cu ambele picioare”.

Viitorul e al lui Chelsea

Academia lui Gica Hagi este aproape sa dea un nou tun. Dupa acordul semnat cu Chelsea pentru transferul fundasului Cristian Manea pe „Stamford Bridge”, constantenii sunt gata sa expedieze un alt junior de perspectiva la Londra. Este vorba despre Alexandru Matan (15 ani – foto), unul dintre cei mai talentati mijlocasi din tara la varsta lui. Reprezentantii clubului Chelsea l-au monitoriza pe Matan la Cupa Statelor Estului, turneu castigat de Viitorul si la care juniorul roman a fost desemnat MVP.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger