AcasăSPORTFORMULA 1: Surpriza de proportii la Budapesta!

FORMULA 1: Surpriza de proportii la Budapesta!

Germanul Sebastian Vettel, cvadruplul campion mondial de Formula 1, a castigat, duminica, Grand Prix-ul Ungariei de la Budapesta.

Vettel a profitat de problemele avute de Lewis Hamilton, marele favorit al cursei, si s-a impus la Hungaroring, trecandu-si in cont a doua victorie din actualul sezon.

Hamilton a plecat din pole position si a controlat prima parte a cursei, dar intrarea pe circuit a safety-car-ului, in turul 45, l-a facut sa piarda avantajul pe care britanicul il avea fata de principalii urmaritori.

Doar patru tururi mai tarziu, Hamilton este implicat intr-un incident cu Daniel Ricciardo, iar o noua intrare la boxe l-a pus in situatia de a-si compromite sansele la victorie.

In cele din urma, Hamilton a fortat pe final si a obtinut un loc 6, ce ii asigura opt puncte, desi la ultima iesire pe pista se afla tocmai pe pozitia a 13-a.

Sebastian Vettel s-a impus cu 5,8 secunde avans fata de rusul Daniil Kvyat si cu aproape 26 de secunde si jumatate avans fata de Daniel Ricciardo, semn ca pilotii de la Red Bull Racing s-au simtit de minune pe circuitul de la Hungaroring.

Grand Prix-ul Ungariei a fost a zecea etapa din actualul sezon si ultima etapa inainte de vacanta de vara. Pilotii de Formula 1 vor avea patru saptamani de pauza inainte urmatoarei etape, Grand Prix-ul Belgiei de la Spa Francorchamps.

Cu noua etape inainte de finalul campionatului, britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en-titre, ramane lider autoritar in ierarhia mondiala, in ciuda ratarii de la Budapesta. Hamilton are 202 puncte si este urmat de germanul Nico Rosberg, coechipierul sau de la Mercedes, care a adunat 181 de puncte. Podiumul este completat de Vettel, cu 160 de puncte.

author avatar
Cristi Ionita
224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger