AcasăSPORTFranța - Romania 2-1. Paradoxal, o înfrângere sublima

Franța – Romania 2-1. Paradoxal, o înfrângere sublima

Pentru prima data in istorie, Romania a deschis turneul final.Prima repriza a partidei cu Franța a însemnat emoție,dăruire si ceva șansa pentru tricolori. Partea a doua a adus goluri, ratări si emoții si mai multe. Șansa nu a mai fost in tabăra României, căci Franța a punctat la una dintre fazele de final ale partidei.

0-0 cu Franța la pauza, in deschiderea Euro 2016 este mai mult decât ne-am așteptat. Puteam deschide scorul in minutul 2 prin Stancu, dar este drept ca si francezii au ratat doua mari ocazii, „dubla” șansa irosita de superstarul Griezmann.

Repriza a doua a început cum nu se putea mai prost pentru Romania, cu gol marcat de Giroud, in minutul 56. Șansa francezilor s-a numit Tătărășanu, care a ieșit greșit pe o centrare.
România nu a contat in atac,dar soarta a vrut ca, la o banala faza de joc in careul „cocoșilor”, arbitrul Viktor Kassai sa dicteze lovitura de la 11 m. Stanciu a scos penalty, Stancu l-a transformat.
Era minutul 65, iar pana la final nu am mai zărit decât încleștare, nervozitate, ratări si multă, foarte multă frustrare. In special din parte francezilor.
Razbunarea Galilor a venit in minutul 89, când Dmitri Payet a adus victoria Franței, consființind si prima înfrângere (speram si singura) a României la acest turneu final.
Urmează meciul cu Elveția, decisiv pentru poziția finala a României in clasamentul Grupei A.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
307 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger