AcasăSPORTFRF va anunta numele noului antrenor al nationalei pana la finele EURO

FRF va anunta numele noului antrenor al nationalei pana la finele EURO

In cazul in care va intrebati cine anume va prelua fraiele echipei nationale, mai exact cine va fi succesorul lui Anghel Iordanescu, si daca va fi un antrenor roman sau strain, seful Federatiei Romane de Fotbal a anuntat ca acest lucru va fi stiut in urmatoarele doua saptamani.

Adica pana la finele Campionatului European din Franta, competitie din care Romania a fost eliminata inca din faza grupelor, aspect care i-a dezamagit foarte mult pe suporterii „tricolorilor”. Asadar, pana pe 10 iulie, se va risipi acest mister.

Momentan nu se stie, insa, daca FRF-ul va opta pentru un selectioner autohton sau pentru unul din strainatate, Razvan Burleanu anuntand, intr-o conferinta care e in plina desfasurare la acest moment, faptul ca se discuta cu mai multi antrenori. S-a ferit sa pronunte vreun nume, singurul pe care l-a rostit fiind cel al lui Cosmin Olaroiu, despre care a precizat, insa, ca e prins cu echipa de club, drept urmare nu poate veni sa antrenere Nationala. „Suntem deschisi oricarei variante. Ceea ce va conta cel mai mult- inscrierea in cadrul profilului pe care noi il cautam”, a explicat Burleanu, seful FRF adaugand ca se cauta un selectioner care sa poata crea o „coeziune” la nivelul echipei, intr-un timp foarte scurt, avand in vedere ca vin Mondialele.

Ce criterii ar trebui sa indeplineasca

Cat despre criteriile de selectie, din cate a enuntat conducatorul FRF, acestea ar fi urmatoarele: „ne dorim un antrenor care sa aiba peste 10 ani de experienta la nivel inalt, care sa fi castigat trofee, care sa aiba autoritate si sa aiba motivatie sa duca echipa nationala la un Campionat Mondial. (…) Foarte, foarte motivat, sa-si doreasca performanta”.

Cat despre eliminarea Romaniei inca din faza grupelor, Burleanu da de inteles ca esecul nu l-ar fi luat tocmai prin surprindere.  „Mai mult decat aceasta calificare nu s-a putut (…) nereusita iesirii din faza grupelor, va spun sincer, nu ne ia prin surprindere”, a sustinut seful FRF, vorbind, totodata, despre o „prapastie” intre nationalele din Occident si cele din estul Europei.

sursa foto: Facebook/Razvan Burleanu

author avatar
Cristina Stefan
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger