AcasăRecomandari"Galacticii" si "Extraterestrii" se bat pe Andone

„Galacticii” si „Extraterestrii” se bat pe Andone

A evoluat in doar 445 de minute pentru echipa antrenata de Miroslav Djukic, dar atacantul roman a reusit, deja, sa adune toate superlativele posibile in Primera Division.

Florin Andone (nr. 28) a devenit idolul tribunelor pe "Estadio Nuevo Arcangel"

La nici 22 de ani, Florin Andone, fotbalistul echipei Cordoba CF, este considerat, deja, marea speranta a campionatului spaniol si are mari sanse sa fie jucatorul care sa revitalizeze echipa nationala a Romaniei. Crescut de Villarreal, Andone a jucat primul meci ca profesionist pe 3 decembrie anul trecut, ajungand ca in sase partide la Cordoba CF sa aiba trei goluri, doua pase decisive si doua bare. Evolutiile constant bune ale lui Andone l-au facut sa devina favoritul antrenorului Miroslav Djukic si sa-i faca pe sefii de la Cordoba CF sa renunte la celebrul Xisco Jimenez (fost international de tineret, jucator pe care Newcastle United il cumpara, in 2008, cu 10 milioane de euro). Florin Andone este laudat pentru devotament, seriozitate, efortul depus si incapatanarea de a se bate pentru orice balon. Atacantul roman si-a demonstrat din plin calitatile cu Real Madrid, sambata, cand a fost cel mai bun jucator de pe teren, desi echipa sa a pierdut, cu 1-2. Andone le-a dat mari batai de cap celor doi fundasi centrali, Sergio Ramos si Raphael Varane, a ratat o ocazie uriasa, cand lobul sau elegant, peste Casillas, a nimerit bara transversala, a fost aplaudat la scena deschisa in minutul 80, cand i-a lasat locul lui Federico Vico si a primit patru stele in presa de specialitate. La finalul partidei insusi marele Carlo Ancelotti, antrenorul Realului, l-a laudat pe Andone pentru munca si ambitie.

Ar prefera Barcelona

Evolutiile constant bune ale lui Andone i-au facut pe scouterii de la FC Barcelona si Real Madrid sa-si treaca in agenda numele romanului. Exista informatii conform carora cele doua mari forte ale Spaniei vor incerca sa-l transfere pe roman inca din vara, pentru a-i oferi posibilitatea de a creste in conditii potrivite. Atacantul este mandru de interesul pe care il acorda cele doua mari cluburi, dar sustine ca ar prefera un transfer in Catalunya, mai ales ca la FC Barcelona joaca idolul sau, uruguaianul Luis Suarez. Andone este mandru ca a obtinut tricoul acestuia dupa confruntarea din Cupa Regelui, FC Barcelona – Cordoba CF 5-0, si spune ca se aseamana foarte mult, ca stil de joc, cu artagosul uruguaian. In alta ordine de idei, Florin Andone, care abia asteapta sa fie chemat la echipa nationala a Romaniei, spune ca moartea tatalui, pe cand el avea doar 10 ani, si lipsurile copilariei l-au transformat in fotbalistul ambitios care a impresionat Primera Division.

author avatar
Cristi Ionita
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger