AcasăSPORTGalatasaray risca excluderea din cupele europene!

Galatasaray risca excluderea din cupele europene!

Galatasaray ramane cel mai iubit club de fotbal din Turcia

Galatasaray Istanbul ar putea fi exclusa de UEFA din competitiile europene din cauza datoriilor, intr-o perioada in care si celelalte mari cluburi ale Turciei, Fenerbahce si Besiktas, se confrunta cu aceasta problema.

Galatasaray ramane cel mai iubit club de fotbal din Turcia

Gruparea „Cim-Bom” risca excluderea din Europa din cauza incalcarii regulamentului fair-play-ului financiar, datoriile clubului depasind plafonul admis. O sanctiune dictata de UEFA ar insemna o noua lovitura pentru fotbalul din Turcia, ce ar urma scandalului meciurilor trucate din 2011 si neputintei de a lega succesele, dupa castigarea Cupei UEFA de catre Galatasaray in 2000 si semifinalele reusite de nationala la Mondialul din 2002 si EURO 2008.
Cheltuielile exagerate si orgoliile excesive ale sefilor cluburilor au dus la o spirala a datoriilor si asta pe fondul ambitiilor Turciei de a deveni o putere mondiala. Cele 18 echipe de prima divizie au acum datorii totale de 1,4 miliarde de dolari. Aproximativ jumatate din aceasta suma inseamna datorii la banci. In acest moment, guvernul ia in calcul adoptarea unei noi legislatii, care sa permita monitorizarea cheltuielilor cluburilor.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
97 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger