AcasăRecomandariGica Popescu - DNA 1-1. Meciul decisiv, la Curtea de Apel!

Gica Popescu – DNA 1-1. Meciul decisiv, la Curtea de Apel!

Fostul international Gica Popescu a repurtat prima sa victorie in meciul cu procurorii DNA si acum este cu un pas mai aproape de libertate. Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au admis cererea sa de eliberare conditionata din inchisoare, dar decizia nu este una definitiva, ea fiind deja atacata cu recurs de procurorii anticoruptie.

Popescu, pregatit sa lase in spate problemele cu justitia

Unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria Romaniei executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsa privativa de libertate de trei ani, o luna si 10 zile, primita in dosarul transferurilor de jucatori. La dosarul trimis in instanta, Comisia de la Penitenciarul Jilava a aratat ca Popescu a executat efectiv 570 de zile, la care se adauga alte 211 zile calculate ca urmare a muncii prestate in detentie, din condamnarea de 1.137 de zile.
In caracterizarea de la dosar s-a mentionat si ca „Baciul” a elaborat si publicat patru lucrari stiintifice, in perioada septembrie 2014 – martie 2015, insa nu au fost amintite si titlurile acestor carti. Tocmai acest amanunt a fost speculat de procurorul DNA care s-a ocupat de caz, acesta atacand absenta de la dosar a dovezilor in baza carora Comisia a facut respectivele caracterizari, precum si faptul ca nu se mentioneaza nicaieri daca „operele” lui Popescu au sau nu caracter stiintific. Cu toate acestea, cererea DNA a fost respinsa de judecator, pe motiv ca nu este de competenta lui sa stabileasca daca o lucrare este stiintifica sau nu.

Copos si Padureanu sunt liberi

„Am respectat decizia instantei, doresc sa fiu folositor societatii si sa fiu alaturi de familia mea”, a declarat Gica Popescu in sala de judecata. Recursul procurorilor se va judeca saptamana viitoare, dar sunt sanse mari ca acesta sa fie respins. Daca lucrurile vor sta intocmai, atunci Popescu isi va petrece urmatorul sfarsit de saptamana alaturi de familie. Pana in prezent, alti doi condamnati din „Dosarul transferurilor” au fost eliberati conditionat din inchisoare – Jean Padureanu si George Copos.

„Baciul” a participat la cursuri de religie

Ca un plus, fostul international a participat la Penitenciarele din Jilava si Rahova la mai multe activitati artistice, educative si religioase, respectiv concursuri tematice, dezbateri, redactare reviste, cenacluri literare, module ca „Initiere IT”, „Mari imperii”, „Educatie economica”, „Literatura romana”, dar si programe precum „Educatie prin sport”, „Cuvantul care zideste”, „Laudati pe Domnul”, „Programul «Biserica Ortodoxa Romana», „Forta si culturism”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger