AcasăSPORTGino salveaza Rapidul!

Gino salveaza Rapidul!

Viitorul Rapidului se joaca in aceste zile si, din pacate, de soarta clubului par interesati mai degraba oameni fara niciun interes in Giulesti.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, ieri, sa amane pentru 20 iulie decizia la cererea de suspendare a falimentului FC Rapid. Hotararea judecatoarei Dana Simona Arjoca alunga, practic, echipa „feroviara” din Liga 1, insa ultimul cuvant l-a avut presedintele LPF. Gino Iorgulescu a prezidat (ieri, la pranz) Adunarea Generala a Ligii, la finalul careia s-a dat un comunicat de presa: asteptam data de 20 iulie, asadar soarta Rapidului se decide saptamana viitoare!

Au fost semnale ca gruparea giulesteana urma sa nu fie inscrisa in sezonul 2016/ 2017 al Ligii 1, mai ales ca la A.G. de ieri s-au prezentat oficialii ACS Poli Timisoara, formatie beneficiara a „decesului” FC Rapid.

In pofida ajutorului pe care l-a dat Rapidului, presedintele Ligii crede ca „alb-visinii” au ajuns in aceasta situatie exclusiv din vina lor. Desi s-a ferit sa dea nume, e clar ca Gino Iorgulescu l-a indicat pe Valerii Moraru. „Cei din club nu au fost abili, e numai vina lor! Noi facem tot posibilul sa ajutam clubul Rapid, dar, daca se declara falimentu, nu avem ce face”, a avertizat Iorgulescu.

Asteapta cu o zi inainte de startul sezonului

Pe de alta parte, secretarul general Justin Stefan afirma ca Liga incearca sa permita meritului sportiv sa primeze in chestiunea inscrierii FC Rapid din campionat: „Din pacate, ne aflam intr-o situatie atipica, caci in mod normal meritul sportiv trebuie sa stabileasca cine promoveaza. Exista anumite aspecte juridice legate de Rapid. Clubul se afla in faliment, e in dizolvare si nu poate semna contracte cu jucatori pentru sezonul viitor. Rapid a dat o cerere de suspendare si asteptam sa se solutioneze pana la 21 iulie, cu o zi inainte sa inceapa campionatul. Daca nu va ramane Rapid, locul va fi luat de catre clubul din Timisoara. Daca cererea va fi admisa, va insemna ca Rapid va fi in insolventa, dar va participa in sezonul urmator. Daca nu vom avea o solutie pe 21, locul vacant va fi ocupat de Timisoara”.

1% sanse ca Rapidul sa joace in Liga 1 in sezonul viitor

  • · Noul sezon al Ligii 1 debuteaza pe 21 iulie;
  • · Cazul Rapidului se va judeca la Curtea de Apel pe 20 iulie;
  • Daca primesc raspuns favorabil, giulestenii au doar 24 de ore la dispozitie sa-si alcatuiasca un lot de jucatori.
author avatar
Laurentiu Teodorescu
334 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger