AcasăSPORTHalep, mare favorita sa castige Turneul Campioanelor!

Halep, mare favorita sa castige Turneul Campioanelor!

Halep merge in Singapore cu gand sa castige Turneul Campioanelor

Ceea ce miercuri parea doar un zvon a devenit o informatie oficiala in numai 24 de ore: Serena Williams s-a decis sa ia o pauza de tenis si nu va participa la ultimele doua turnee importante din 2015.

Halep merge in Singapore cu gand sa castige Turneul Campioanelor

Astfel, pe langa Beijing Open (in capitala Chinei vor fi prezente toate vedetele din Top 20), americanca nu va juca nici la Turneul Campioanelor. Cea mai asteptata competitie a anului, gazduita de Singapore, este privata tocmai de detinatoarea titlului; in finala din 2014, Serena trecea de Simona Halep, luandu-si revansa dupa umilinta suferita in meciul direct din grupe (6-0, 6-1 pentru romanca).
„Este o decizie dificila, dar am luat-o din dragoste pentru tenis. Imi doresc sa pot juca la cel mai inalt nivel cat mai mult timp posibil. Pentru mine, 2015 a fost un an cu bucurii, dar si mari deceptii. Am evoluat accidentata mare parte din timp… cand nu era cotul, era genunchiul, iar dupa un anumit meci de la US Open (n.n. – semifinala pierduta in fata Robertei Vinci) a fost inima”. In comunicatul remis presei, Serena Williams precizeaza ca in decembrie va onora, totusi, invitatiile de a sustine partide demonstrative.

Sarapova, in convalescenta

Nici rusoaica Maria Sarapova nu este sigura de prezenta ei la Turneul Campioanelor. Accidentarea suferita la Wimbledon, in iulie, a scos-o din calcule pentru toate turneele disputate in ultimele trei luni. La Wuhan, a intrat pe teren, dar n-a putut duce la sfarsit meciul cu Barbora Strycova.
De teama unei recidive, Sarapova s-a retras si de la Beijing Open. Rusoaica spera ca odihna si exercitiile specifice o vor intari pentru a putea participa la Turneul Campioanelor.

Simona are de aparat 1050 de puncte

Finalista a editiei precedente, Simona Halep va avea de aparat 1050 de puncte. In cazul in care reuseste sa castige titlul in Singapore, romanca are asigurate 1500 de puncte, care ii vor consolida pozitia secunda in clasament.
O data cu retragerea Serenei Williams, Halep devine cap de serie numarul 1 si principala favorita la Turneul Campioanelor, mai ales ca nici Sarapova nu a confirmat prezenta in Singapore.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
169 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger