AcasăSPORTIntelegerea Piturca - Burleanu, investigata de DNA!

Intelegerea Piturca – Burleanu, investigata de DNA!

Burleanu (foto) si Piturca au cazut pe ganduri cand au aflat ca sunt in vizorul procurorilor anticoruptie

Din lipsa de activitate (FC Universitatea Craiova e doar o amintire), Adrian Mititelu sta de la o vreme mai mult pe capul procurorilor anticoruptie.

Burleanu (foto) si Piturca au cazut pe ganduri cand au aflat ca sunt in vizorul procurorilor anticoruptie

La ultima sa vizita la DNA, fostul om de fotbal a stranutat ceva despre modalitatea in care FRF l-a lasat pe Victor Piturca sa plece la Al Ittihad fara a mai trebui sa plateasca despagubiri pentru rezilierea contractului.
Dupa cum bine se stie, Razvan Burleanu a avut grija sa „faulteze” Federatia de o jumatate de milion de euro (clauza de reziliere), suma  ce i-ar fi revenit in cazul in care se respecta ad-literam contractul selectionerului. „Eu sunt cel care a facut acest demers la DNA. Am adus la cunostinta organelor de cercetare penala anumite infractiuni savarsite de Burleanu si Piturca in momentul cand au decis intreruperea contractului antrenorului echipei nationale (…) Burleanu spune niste prostii, niste aberatii. Parerea mea este ca s-a autoincriminat prin ceea ce a spus si cred ca e o chestiune de timp pana cand lucrurile astea se vor confirma si de catre cei indreptatiti.

Victor Piturca

Din punctul meu de vedere, nu ca este ceva necurat, dar avem de-a face cu o infractiune de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si, sincer sa fiu, am si niste suspiciuni de coruptie… Banuiesc ca s-a platit o suma de bani la negru, dar e numai o banuiala”, a declarat Mititelu.

 

Uite clauza, nu e clauza

Mititelu, deocamdata, doar denuntator la DNA

Presedintele FRF sustine ca stie de investigatia procurorilor, dar sta linistit si braveaza: „Imi dau demisia daca se dovedeste ca am luat un ban din aceasta poveste”. Inainte de partida Romania – Ungaria, din preliminariile C.E. 2016, Burleanu a semnat cu Piturca o anexa la contract prin care selectionerul renunta la clauza de a fi despagubit in cazul in care era dat afara, iar FRF la cea prin care ar fi primit 500.000 de euro daca selectionerul pleca de buna voie. „Comitetul Executiv a votat decizia Comitetului de Urgenta care ma mandata sa negociez rezilierea contractului pe cale amiabila. Va asigur ca s-au respectat toate procedurile. Aceasta reziliere este in interesul domnului Piturca, dar si in interesul fotbalului romanesc”, este convins seful de la „Casa Fotbalului”.

„Sunt probe si e fapta penala. Nu-l mai scapa nimeni!”

Pentru Razvan Burleanu, vizitele la DNA ar urma sa se inmulteasca in perioada urmatoare, sustine Adrian Mititelu, care este convins ca procurorii il ancheteaza pe seful FRF intr-un dosar mult mai „greu”:  „Va spun ca Burleanu are doua dosare penale la DNA. Si in amandoua are probleme mari de tot. O sa vedeti care e al doilea dosar. Intr-o saptamana se va afla. Situatia lui e foarte grea, ascultati ce va spun, sunt probe si e fapta penala! Nu poate nimeni sa-l scape din asta!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger