AcasăRecomandariIoan Niculae si-a luat un elefant cu 100.000 de euro!

Ioan Niculae si-a luat un elefant cu 100.000 de euro!

Finantatorul clubului Astra Giurgiu este protagonistul unui material publicat de cotidianul sud-african Sunday Times, care relateaza una dintre numeroasele pasiuni ale miliardarului roman.

Elefantul vânat de patronul Astrei Giurgiu, un exemplar fabulos

Stii ca esti bogat atunci cand zbori spre Africa de Sud cu propriul Boeing 737, platesti 40.000 de dolari ca sa impusti un elefant si mai arunci inca 50.000 pe impaierea si transportul sau in Romania. Exact asta a facut miliardarul Ioan Miculae, numarul 1 in topul Forbes, proprietar al gigantului InterAgro si patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu. Recunoscut ca un vanator fanatic, Niculae a impuscat elefantul cu un an in urma (februarie 2013), in Hoedspruit, regiunea sud-africana Limpopo. Inainte sa plece de pe continentul negru, a achitat inca 50.000 de dolari pentru ca pachidermul sa fie impaiat „ca la carte” si ulterior expediat in tara, la resedinta personala din apropiere de Zimnicea.
Impaierea unui elefant este un proces indelungat, iar in acest caz a durat sapte luni. Doar jupuirea lui de piele a necesitat cinci zile, timp in care au lucrat simultan sase persoane. Precum se obisnuieste in cazul lucrarilor efectuate pentru marile muzee ale lumii, elefantul comandat de Niculae a fost conservat pe un schelet din oase naturale, dar si pe compusi de polimeri si mase plastice.

A comandat si o scena de vanatoare

Ioan Niculae, un miliardar excentric

Livrarea a fost intarziata deoarece, pe langa elefant, Ioan Niculae a comandat si alte animale impaiate. In total, conform „Sunday Times”, ar fi vorba despre 19 trofee de vanatoare, printre care bivoli, porci mistreti si antilope. „Excentricul miliardar a comandat chiar o schimbare la o scena de vanatoare, in care doi lei alearga o antilopa”, a notat sursa citata. Intreaga incarcatura urmeaza sa fie dusa in portul Durban si incarcata pe un vapor cu destinatia Constanta, Romania. Peste 90% dintre animalele impaiate de firma Highveld Taxidermists sunt exportate in SUA (in special Texas, California si Florida), Rusia si Polonia. Compania are 1.000 de clienti fideli, Ioan Niculae fiind unul dintre acestia.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.314 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger