AcasăRecomandariISIS ameninta Olimpiada de la Rio

ISIS ameninta Olimpiada de la Rio

In vederea Jocurilor Olimpice de la Rio, brazilienii par a se teme mai mult de ISIS decat de virusul Zika, din cauza caruia tara este in stare de alerta de mai bine de trei luni.

Brazilienii se tem cel mai mult de comiterea unor atentate teroriste

Autoritatile celui mai mare stat din America de Sud au ridicat gradul de alerta de teama unor posibile atentate teroriste comise de jihadisti pe durata Olimpiadei (5-21 august). Dupa ce s-au primit informatii conform carora Statul Islam va comite atentate la Rio de Janeiro, Andrei Rodrigues, secretar guvernamental pe probleme de securitate nationala, sustine ca Brazilia se pregateste „de ce este mai rau” in chestiunea terorismului: „Suntem intr-o continua alerta! Ne-am pregatit pentru cel mai rau scenariu posibil”. Anul trecut, imediat dupa atentatele de la Paris, Maxime Hauchard, unul dintre oamenii care recruteaza soldati pentru Statul Islamic, avertiza: „Brazilia, tu urmezi!”.
Potrivit oficialilor,  47.000 de politisti si 38.000 de soldati brazilieni vor asigura paza si protectia celor 10.000 de sportivi si sutelor de mii de turisti care sunt asteptati in „Tara cafelei”. In istorie, a existat un singur atac terorist comis la J.O: in 1972, la Olimpiada de la Munchen, grupul „Septembrie Negru” a luat ostatici mai multi sportivi din Israel si a ucis 11 persoane.

„Zika nu pune in pericol Jocurile”

Guvernul brazilian a exclus in mod oficial orice posibilitate de anulare a Jocurile Olimpice din cauza epidemiei cu virusul Zika. „Aceasta optiune nu este de luat in calcul. Guvernul garanteaza ca Jocurile se vor desfasura in siguranta si liniste. O grija totala va fi acordata pentru sanatatea tuturor participantilor la cea mai mare sarbatoare a sportului mondial”, a declarat ministrul Sporturilor, George Hilton.
Brazilia este tara cea mai afectata de o epidemie cu virusul Zika, virus care se raspandeste cu o viteza uluitoare in regiune. Transmis printr-o intepatura a tantarului de tip Aedes, Zika este susceptibila ca ar cauza malformatii congenitale la nou-nascutii ale caror mame au fost contaminate in timpul sarcinii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger