AcasăSPORTJocurile Olimpice, amenintate de virusul Zika

Jocurile Olimpice, amenintate de virusul Zika

Sportivii sunt ingroziti de ce se intampla la Rio

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro si-au manifestat ingrijorarea privind numeroasele cazuri de infectare cu virusul Zika aparute in Brazilia.

Sportivii sunt ingroziti de ce se intampla la Rio

Debutul Olimpiadei de vara va fi in luna august, iar autoritatile locale sunt increzatoare in diminuarea numarului acestor cazuri. Virusul Zika a infectat peste 1,5 milioane de brazilieni in cursul ultimelor luni si este asociat cu o puternica crestere a numarului cazurilor de microcefalie la bebelusii nascuti de femei contaminate in timpul sarcinii. Mario Andrada, purtatorul de cuvant al Rio 2016, a declarat: „Zika ingrijoreaza Rio, Organizatia Mondiala a Sanatatii si lumea intreaga. Insa, suntem siguri ca vom castiga aceasta batalie si ca ea nu va pune in pericol organizarea Jocurilor Olimpice in Brazilia”.
Pe de alta parte, sportivii din Marea Britanie sunt ingrijorati ca trebuie sa concureze intr-o tara cu risc crescut de raspandire a virusului Zika. Samantha Murray va lua startul in proba de pentatlon si a vorbit pentru BBC despre temerile pe care le are: „Sa merg la vara in Rio de Janeiro este infricosator si tulburator”. La fel crede si Gail Emms, fosta campioana mondiala de badminton, medaliata cu argint la Atena, in 2004: „E devastator ce se intampla pentru ca participarea la Jocurile Olimpice reprezinta un vis si vrei sa decurga totul perfect cand ajungi acolo. Cand am participat la Beijing, aveam 31 de ani si stiam ca e ultimul turneu inainte de retragere. Voiam sa am o familie. Asta te apasa intr-o situatie precum cea de acum. Ca mama, sper ca va fi gasita o solutie rapida. Vad pozele din Brazilia si plang. E pur si simplu devastator”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger